Oostenrijk

Winterreis Oostenrijk Obertraun

Natuur & Actief

De heerlijk frisse berglucht, kraakwitte sneeuw en vrolijke geluiden van gejodel… Oostenrijk is dé plek voor een winterse vakantie! Met machtige bergtoppen om ons heen en spiegelend water van het meer in het dal, is het uitzicht adembenemend. We gaan op ontdekkingsreis door de omgeving, en die biedt genoeg! Van wat je om je heen ziet staat het grootste deel op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Geniet van een mooie boottocht over het meer, trek de bergen in voor prachtige uitzichten of beleef de omgeving wanneer je de langlauf- of skilatten onder je voeten bindt.

Photos
christelijke wintersportreizen Obertraun
christelijke wintersportreizen Obertraun 5
christelijke wintersportreizen Obertraun 4
christelijke wintersportreizen Obertraun 3
christelijke wintersportreizen Obertraun 2
Wintersport christelijke vakanties Christelijke vakantieorganisatie 4 1
Wintersport christelijke vakanties Christelijke vakantieorganisatie 16 1
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 26
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 25
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 24
BESCHRIJVING

Indrukwekkende vierduizenders
Deze reis heeft voor ieder wat wil(d)s. De echte wintersportliefhebber kan z’n hart ophalen in de wintersportgebieden Rußbach am Paß Gschütt of –iets dichterbij- Dachstein Krippensteinmet. Wie het liefst schoenen onder de voeten heeft, neemt het landschap in zich op als hij op het ‘5fingers’ uitzichtplatform staat. Voor je geniet je van een prachtig uitzicht op de Alpen, onder je zie je door een glazen plaat een gapende kloof van 400 meter. Heb je het op grote hoogtes wel gezien, dan gaan we onder de grond de mijn in of bekijken we het reusachtige gebergte vanaf het water.

Houten Chalet
Na een actieve dag in de buitenlucht, gaan we terug naar het resort waar we ons gezellige chalet vinden. We maken samen de avondmaaltijd klaar, of doen luxe en eten in het restaurant. Na het eten ploffen we neer op de bank in ons huisje of we verwennen ons lichaam met een duik in het zwembad. Het verwarmde water en de massagestralen zorgen voor op en top ontspanning. Met uitzicht op de Hallstattersee en de ondergaande zon maken we plannen voor de volgende dag. Geen dag is hetzelfde!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 2-pers. kamers
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer met minibusjes/auto’s € 100,-
  • skipas
  • excursies en entreegelden
  • evt. huur wintersportmateriaal of les
  • boekingskosten € 23,-
REISKAART
TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land (als je met de groep meereist). Vanaf daar reizen we met minibusjes.auto’s naar de accommodatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reis, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je je groene kaart meeneemt. In Zwitserland is een tolvignet verplicht.

VERBLIJF

We verblijven in een chalet op een resort aan de Hallstattersee. het resort beschikt over vele faciliteiten zoals o.a. een binnenzwembad, fitness, wellness, een restaurant en een minimarkt. In de directe omgeving liggen afwisselende skigebieden. Faciliteiten zoals verschillende sportmogelijkheden, winkels, musea, natuurpark en andere bezienswaardigheden liggen binnen een straal van 5km.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAALTIJDEN

De maaltijden kun je bereiden in de accommodatie. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 10,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

HUUR MATERIAAL

De huur van materiaal is niet bij de prijs inbegrepen. Zorg dat je deze zelf meeneemt vanuit Nederland of huur dit materiaal ter plaatse. Als je ter plaatse huurt, reken dan op circa € 150,- p.p. voor de hele week voor de huur van ski’s of een snowboard (inclusief schoenen en stokken).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.
Voor een bezoek aan Oostenrijk heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten
Voor Oostenrijk heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Oostenrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Deze is nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.