Zwitserland

Wintersport Zwitserland Belalp

Wintersport

Hoog in de Zwitserse Alpen ligt het kleine dorpje Belalp. Een perfecte en unieke wintersportlocatie en al jaren een favoriet in ons reisaanbod. We verblijven in een gezellig chalet direct aan de piste (op 2.050 meter hoogte!) met op het dak een laag sneeuw. Machtige sneeuwtoppen liggen om je heen en stap je de deur van het chalet uit, dan kun je direct je ski’s onder binden. Nog een relatief onbekend skigebied en geen massatoerisme, maar wel met fantastische uitzichten. Ga eind maart mee op wintersport en beleef de winter op z’n best!

Photos
Wintersport Amarant Reizen 23
Wintersport Christelijke vakantie 56 van 100
Wintersport Christelijke vakantie 49 van 100
christelijke wintersport reizen 2
Wintersport Amarant Reizen 21
christelijke wintersport reizen 8
Wintersport Christelijke vakantie 48 van 100
Wintersport Christelijke vakantie 45 van 100
Wintersport Christelijke vakantie 34 van 100 e1510326689333
Wintersport Amarant Reizen 22
Wintersport Christelijke vakantie 28 van 100
Wintersport Amarant Reizen 20
Wintersport Christelijke vakantie 18 van 100
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 3
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 2
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 1
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 5
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 4
christelijke wintersport reizen 28
BESCHRIJVING

Belalp

Het skigebied Belalp heeft in totaal 60 km aan pistes: blauw, rood en zwart. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor iedere wintersporter. Door de hoge ligging heb je niet alleen fantastische vergezichten op de Aletschgletsjer en de vele vierduizenders, maar ben je ook tot midden april verzekerd van voldoende sneeuw. De hoogste skilift reikt tot 3.112 meter, waar een kleine tunnel je toegang geeft tot de Hohstock, een van de mooiste pistes van het kanton Wallis. Je kunt je dus helemaal uitleven op de latten. Het chalet zelf is een plek waar je niet met de auto kunt komen. Als ’s avonds de laatste skiërs naar het dal zijn vertrokken, daalt er een stilte neer in de bergen. Een rust waarin ruimte is voor bezinning. Het maakt Belalp tot een bijzondere plek.

Ontspanning en bezinning

Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning. In ons gezellige chalet eten we samen, doen we een drankje na het skiën en maken we tijd voor bezinning. Zo wordt deze reis niet alleen een fysieke inspanning, maar dagen we je ook uit om actief over je geloof na te denken. En wil je na al die afdalingen ook wel eens iets anders zien? Dan kunnen we een sneeuwwandeling maken of een uitstapje naar de Matterhorn: een indrukwekkende vierduizender, die door zijn piramidevormige top één van de bekendste bergen ter wereld is. Wie wil winkelen kan z’n hart ophalen in Zermatt. En de waaghalzen hebben de mogelijkheid om te paragliden vanaf de Hohstock op 3.100 meter hoogte. Een onvergetelijke ervaring!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 2-pers. kamers
  • reisleiding
  • vervoer met minibusjes/auto’s *
  • retour gondel

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • skipas
  • excursies en entreegelden
  • evt. huur wintersportmateriaal
  • boekingskosten € 28,-
  • SGR-dekking €5,

*korting eigen vervoer bedraagt €100,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over de vertreklocatie. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land (als je met de groep meereist). Vanaf daar reizen we met minibusjes/auto’s naar de accommodatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reis, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je je groene kaart meeneemt. In Zwitserland is een tolvignet verplicht.

Verblijf

We verblijven in een chalet met daarin twee 6-persoonsappartementen. Elk huisje heeft drie eenvoudige 2-persoonsslaapkamers, een douche/toilet en een knusse woonkamer met open keuken. Vanaf het balkon heb je een adembenemend uitzicht. Het chalet is direct aan de piste gelegen. Faciliteiten zoals skischool, skiverhuur, restaurants, wellness/spa zijn te vinden binnen een straal van 300 meter.

Omgeving

Belalp is een betoverende wintersportlocatie hoog in de Zwitserse Alpen. Het is een idyllisch dorpje, gelegen op 2.050 meter hoogte in het Zwitserse Aletschgebied (UNESCO Werelderfgoed). Je komt er met een Seilbahn die vertrekt vanuit Blatten. Het skigebied is één van de geheime parels van Zwitserland. Er zijn lange, brede afdalingen, adembenemende uitzichten en het is nog onaangetast door massatoerisme. Het skigebied heeft in totaal 60 kilometer aan pistes (blauw; 20 km, rood; 20 km en zwart; 20 km) en biedt iedere wintersporter vele mogelijkheden. De hoogste skilift reikt tot 3.112 meter, waar een kleine skitunnel je toegang verleent tot de Hohstock, één van de mooiste pistes van Wallis.  Belalp is een uniek gebied met uitstekende voorzieningen. Er zijn prima restaurants en er is een keur aan terrassen op of aan de pistes.

Type reis

Dit wordt een echte wintersportreis. Overdag sta je op de ski’s of op je snowboard, ’s avonds is er ruimte voor ontmoeting in het chalet. ‘s Avonds kun je per slee een spannende afdaling van 7 kilometer maken naar het dorpje Blatten. Het dorpje ligt in het Zwitserse Aletschgebied, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Je kunt met de auto niet helemaal bij het chalet komen, dus het laatste stuk ga je met de gondel.

Amarant Reizen werkt niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s. Het is dus mogelijk om tijdens de vakantie gezamenlijk te bekijken hoe de dagen ingedeeld worden. In principe kan iedereen die gezond is, houdt van actief bezig zijn en niet bang is voor een beetje sneeuw aan de reis deelnemen.

Maaltijden

De maaltijden kun je bereiden in de accommodatie. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 15,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

Valuta
De officiële munteenheid in Zwitserland is de Zwitserse frank. Kijk voor de actuele koers op www.wisselkoersen.nl.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is mogelijk tot vijf dagen na boeking. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor Zwitserland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.