Zwitserland

Wintersport Zwitserland Saas-Grund

Wintersport

Omringd door de indrukwekkende bergtoppen rond Saas-Grund wil je maar één ding! De latten onderbinden en gaan. De langste afdaling is ‘Hohsaas-Saas-Grund’ met een lengte van 15 kilometer. Dat uitzicht op de Saaser bergreuzen is overweldigend. Door zijn hoogte is het dorp sneeuwzeker en de pistes liggen in de zon; goede ingrediënten voor een heerlijke wintersportvakantie!

Photos
christelijke wintersportreizen Saas Grund
christelijke wintersportreizen Saas Grund
christelijke wintersportreizen Saas Grund
christelijke wintersportreizen Saas Grund 2
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 8
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 11
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 10
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 9
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 6
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 3 1
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 4 1
BESCHRIJVING

Indrukwekkende vierduizenders

Het Saastal bestaat uit de plaatsen Saas-Grund en Saas-Almagell. Het dal wordt omringd door indrukwekkende vierduizenders. Het skigebied strekt zich uit tot 3200 meter hoogte en biedt aan zowel de onervaren als de meer ervaren wintersporter een leuke uitdaging. Het skigebied Hohsaas telt circa 35 kilometer aan pistes van blauw tot zwart. Even een dag wat anders dan skiën? Ga rodelen! De rodelbaan in Saas Grund is maar liefst 11 kilometer lang en loopt van het bergmeer Kreuzboden tot onder in het dal. Of maak een rondwandeling langs de magnifieke 4.000 meter toppen. Ook leuk: een dagtrip naar het nabijgelegen Saas-Fee en bezoek de grootste ijsgrot van Europa.

Ontspannen & opladen

We verblijven in een prachtig gelegen groepsaccommodatie in Zwitserse sferen. Bijna elke kamer heeft een eigen balkon met uitzicht op de bergen. Na een actief dagje kun je verder genieten op het zonneterras op de eerste verdieping, in de tuin of lekker binnen bij de haard. Met het 360 graden panorama-uitzicht op alle indrukwekkende bergtoppen verveelt je uitzicht nooit.  De accommodatie bevindt zich niet direct naast de hoofdweg, maar is wel centraal gelegen. De busverbinding naar de bergbanen Saas-Grund, Saas-Almagell of Saas-Fee bevindt zich op 3 minuten lopen. De rustige omgeving is ideaal om te ontspannen en weer op te laden voor de volgende actieve dag.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • overnachting in 2-pers. kamers*
 • gebruik skibus ter plaatse
 • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • maaltijden en consumpties
 • vervoer met minibusjes/auto’s €175,-
 • skipas
 • excursies en entreegelden
 • evt. huur wintersportmateriaal of snowboardles
 • boekingskosten € 23,-
 • SGR bijdrage €5,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €250,-

REISKAART
TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land (als je met de groep meereist). Vanaf daar reizen we met minibusjes/auto’s naar de accommodatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reis, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je je groene kaart meeneemt. In Zwitserland is een tolvignet verplicht.

VERBLIJF

We verblijven in een groot vakantiehuis met daarin meerdere 2-persoonskamers. Er is een mooie eetkamer in de stijl van een Zwitsers chalet en een gezellige salon. Bijna alle kamers hebben een eigen balkon en uitzicht op de bergen. Het huis is centraal gelegen in een rustige omgeving. Faciliteiten zoals restaurants, winkels, pinautomaat en kuuroord zijn te vinden binnen een straal van 500 meter. De skibus stopt op slechts 3 minuten van het huis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAALTIJDEN

De maaltijden kun je bereiden in de accommodatie. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 10,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

HUUR MATERIAAL

De huur van materiaal is niet bij de prijs inbegrepen. Zorg dat je deze zelf meeneemt vanuit Nederland of huur dit materiaal ter plaatse. De huur van materiaal is niet bij de prijs inbegrepen. Zorg dat je deze zelf meeneemt vanuit Nederland of huur dit materiaal ter plaatse. Als je ter plaatse huurt, reken dan op circa € 120,- p.p. voor de hele week voor de huur van ski’s of een snowboard (inclusief schoenen en stokken).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Valuta
De officiële munteenheid in Zwitserland is de Zwitserse frank. Kijk voor de actuele koers op www.wisselkoersen.nl.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatiemail met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.
Voor een bezoek aan Zwitserland heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten
Voor Zwitserland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Deze is nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Wat betreft de reisbeperkingen in Zwitserland verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.