Nederland

Winterwandeling: Dwalen door de ‘keistad’

Activiteit

Dit jaar gaan we tijdens onze seizoenswandelingen op zoek naar bijzondere stenen! De serie seizoenswandelingen bestaat uit vier totaal verschillende wandelingen, door vier verschillende landschappen, steeds in het bijpassende seizoen. In Nederland hebben we helaas geen rotskusten, maar op onze rivierstrandjes kun je natuurlijk wel naar hartenlust strandjutten. Verder liggen er op onze stuwwallen allerlei zwerfstenen, die weliswaar niet mooi glad zijn gepolijst, maar wel een vergelijkbare kleursamenstelling vertonen. Tijdens de wandelingen komen we langs zandgroeves en rivierstrandjes, we zoeken naar windkanters en dwalen door de ‘Keistad’  Een enthousiaste gids en natuurkenner van A Rocha neemt ons mee op pad.

Photos
BESCHRIJVING

WINTERWANDELING: Dwalen door de ‘keistad’

Amersfoorters staan te boek als ‘Keientrekkers’, dankzij een weddenschap over een reusachtige zwerfsteen die ze van de hei naar de binnenstad sleepten. Tegenwoordig kun je in de ‘Keistad’ stenen in soorten en maten bewonderen. We vullen de stadswandeling door Amersfoort aan met een verkenningstocht langs middeleeuwse vestingwerken en eeuwenoude buitenplaatsen.

Datum: zaterdag 7 november 2020

Start- en eindpunt: NS-station Amersfoort Centraal

De wandelroutes zijn 14-18 kilometer lang en we maken er steeds dagtochten van, die rond 10 uur beginnen en rond 17 uur eindigen. Het begin- en eindpunt is steeds een NS-station, met voldoende parkeerplaatsen in de buurt.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • natuurkenner van A Rocha

Niet inbegrepen

  • maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat wandelen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.