Nederland

Workshop eetbare en medicinale planten

Activiteit

Er groeit zoveel eetbaars en geneeskrachtig in de natuur waar wij eigenlijk de kennis over verloren zijn. In deze workshop leren we op een laagdrempelige manier een aantal veelvoorkomende eetbare planten te determineren en bereiden. Ook bespreken wij kort wat de medicinale werking is van vele planten en hoe je die kunt toepassen. Dit alles onder de leiding van bushcraftinstructeur Siegurd.

Photos
Workshop eetbare plante 5
Workshop eetbare plante 4
Workshop eetbare plante 3
Workshop eetbare plante 2
BESCHRIJVING

In de prachtige omgeving van het Leersumse veld zullen we op zoek gaan naar alles wat eetbaar is. Vogelmuur, witte klaverzuring, weegbree, brandnetel, kleefkruid, paardenbloem, schapenzuring, waterpeper, noem maar op. Allemaal planten die in de volksmond onder ‘onkruid’ vallen. Terwijl nu juist deze planten puur, zuiver en uiterst gezond zijn. Ook bespreken we de belangrijkste medicinale aspecten van sommige planten en hoe we die toepassen in bushcraft. Dus een workshop die leerzaam en lekker is!

Tijdsindicatie: 11.30 – 16.00

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • bushcraft instructeur
  • koffie of thee

Niet inbegrepen

  • lunchpakket
  • vervoer van en naar Leersumse Veld
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de instructeur staan hierin vermeld.