Nederland

Workshop eetbare en medicinale planten 1

Activiteit

Er groeit zoveel eetbaars en geneeskrachtig in de natuur waar wij eigenlijk de kennis over verloren zijn. In deze workshop leren we op een laagdrempelige manier een aantal veelvoorkomende eetbare planten te determineren en bereiden. Ook bespreken wij kort wat de medicinale werking is van vele planten en hoe je die kunt toepassen. Dit alles onder de leiding van bushcraftinstructeur Siegurd.

Photos

BESCHRIJVING

In de prachtige omgeving van het Leersumse veld zullen we op zoek gaan naar alles wat eetbaar is. Vogelmuur, witte klaverzuring, weegbree, brandnetel, kleefkruid, paardenbloem, schapenzuring, waterpeper, noem het maar op. Allemaal planten die in de volksmond onder ‘onkruid’ vallen. Terwijl nu juist deze planten puur, zuiver en uiterst gezond zijn. Ook bespreken we de belangrijkste medicinale aspecten van sommige planten en hoe we die toepassen in bushcraft. Dus een workshop die leerzaam en lekker is!

Tijdsindicatie: 10.30 – 16.00

Let op het is een vrijdag

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie en thee
  • bushcraft instructeur

Niet inbegrepen

  • lunchpakket
  • vervoer van en naar Leersumse Veld

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de instructeur staan hierin vermeld.