Nederland

Zeilweekend

Zeilen

De wind bolt het zeil dat wit afsteekt tegen de blauwe lucht. Je voelt de druk op het roer, zet de zeilen nóg iets strakker, kruipt nóg iets scherper aan de wind en gaat nog een tikkeltje schuiner… Zet je schrap voor een heerlijk Hemelvaartsweekend in Friesland! Ook als je weinig of geen zeilervaring hebt, ben je van harte welkom om de Amarantzeilsfeer te proeven.

Photos
port
Christelijke vakantie Zeilen 1 4 e1510581944200
Christelijke vakantie Zeilen 1 3 e1510581805316
Christelijke vakantie Zeilen 1 2 e1510580360999
Christelijke vakantie Zeilen 1
Amarant Zeilvakantie Christelijk 7
Amarant Zeilvakantie Christelijk 4
Christelijke vakantie Zeilen 3
BESCHRIJVING

Het historische en gezellige dorp Balk is een watersportcentrum bij uitstek. Van hieruit maken we, uiteraard afhankelijk van de wind, een aantal fraaie tochten over het Slotermeer. Ook het Heegermeer en de Fluessen zijn met een dagtocht prima bereikbaar. Onderweg kunnen we aanleggen bij één van de drie eilandjes, om een lekkere lunch te nuttigen of om gewoon even te relaxen. Of we pakken een terrasje in één van de gezellige watersportplaatsen zoals Heeg of Woudsend. En natuurlijk is er tijd om Balk zelf te bekijken. Leuke winkeltjes, terrassen en passerende boten over het riviertje De Luts maken het tot een levendig plaatsje.

Tijdens dit weekend slapen we in een eenvoudige groepsaccommodatie met een mooi uitzicht op de boten in de Luts. Zo kom je meteen in de stemming! De accommodatie beschikt over een gezellige zithoek, eethoek en open keuken. Voor dit weekend is zeilervaring prima, maar beslist niet noodzakelijk. Ervaren instructeurs vinden het leuk om je vertrouwd te maken met de grondbeginselen van het zeilen: overstag gaan, aanlanden en afvaren. De vakantie is geen zeilcursus, maar wie wil, heeft het zeilen na een weekend behoorlijk onder de knie. En als je al kunt zeilen, is dit een mooie kans om je techniek te verbeteren.

Maximum aantal deelnemers: 9
Gemiddelde leeftijd: 49
Plaats: Balk

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar de locatie en ter plaatse
  • excursies en entreegelden 
  • maaltijden en consumpties
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-