Nederland

Zomer op Terschelling

Natuur & Cultuur

Waddenliefhebbers opgelet: Terschelling staat weer op ‘t programma! Terschelling staat bekend om de schone stranden, haar prachtige en vooral gevarieerde natuurgebieden en natuurlijk de Brandaris, de beroemdste vuurtoren van Nederland. Terschelling barst van de lokale producten zoals de pondkoek, Terschellinger konijn of heerlijke vis uit de Waddenzee. Na een fikse wandeling moeten we uiteraard ook niet vergeten een streekgebonden cranberrydrankje te nuttigen in één van de gezellige strandpaviljoens.

Photos
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 6
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 5
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 4
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 2
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 1
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 10
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 11
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 8
Op vakantie naar Tershelling Nederland Christelijke Vakantie 9
Terschelling Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Terschelling Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Terschelling Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Terschelling Amarant Reizen christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Scheepswrakken

Met de vele fietspaden op het eiland, is naast de vanzelfsprekende strandwandelingen ook een mooie fietstocht geen probleem. Verder kunnen we diverse excursies maken naar bezienswaardigheden in de omgeving.  Zo is er de mogelijkheid een bezoekje te brengen aan een ecologische schapenboerderij waar schapenkaas gemaakt wordt, of een kopje koffie te drinken op één van de vele terrasjes in de zon. Het eiland heeft een aantal bijzondere dorpjes met ieder een heel verschillend karakter. In het wrakkenmuseum horen we spannende verhalen over wrak- en helmduiken en strandjutten. De eigenaar en wrakduiker verzamelt al vanaf 1975 opgedoken stukken van de vele scheepswrakken bij Terschelling.

Zorgeloos genieten

We verblijven in een gezellig boerderij in het rustige en centraal gelegen plaatsje Lies. De accommodatie ligt op ongeveer een kilometer naar de waddendijk en op ongeveer 2,5 kilometer naar het Noordzeestrand. Het is goed toeven in de zithoek op de woonzolder, waarvandaanwe een prachtig uitzicht hebben over de polder en waddendijk. . Terschelling biedt tal van mogelijkheden om onze vakantie dubbel en dwars te doen slagen. Deze ruime woning vormt een goede uitvalsbasis voor onze excursies en tochten. Met de wind in de haren en de zon op ons gezicht vergeten we even alle dagelijkse beslommeringen en genieten we van dit heerlijke eiland!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer naar/van Harlingen haven en ter plaatse
  • Bootovertocht
  • Fietshuur
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt €149,-

Er is helaas geen plek meer op een eenpersoonskamer.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer Nederland

Het vervoer naar en van de accommodatie is op eigen gelegenheid.

Bootovertocht

De bootovertocht is niet inbegrepen in de prijs. Deze moet je zelf boeken bij Rederij Doeksen (www.rederij-doeksen.nl). Wil je samen met de groep reizen, boek dan de boot van 11.55 op de heenreis. Vanaf 15.00 uur ben je welkom bij de accommodatie. Als je samen met de groep nog wat wilt ondernemen op de laatste reisdag, boek dan de boot van 15.35 terug naar de wal. Je staat er uiteraard ook vrij om een andere boottijd te boeken, dan reis je niet samen met de reisleider.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Fietshuur

Wil je op Terschelling een fiets huren? Dat kan bij Zeelen fietsverhuur. De fietsverhuurder brengt gratis je bagage naar de accommodatie. Je kan kiezen uit verschillende toerfietsen en elektrische fietsen. Kijk voor de prijzen en mogelijkheden op: www.zeelenfiets.nl

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich voor…

“Boek snel, want deze reis is altijd heel gauw volgeboekt!” (en dat is geen verkooppraatje!)

Reisleider Peter neemt je maar al te graag mee op stap om ook jou verliefd te laten worden op zijn favoriete Waddeneiland.

Peter zomer op Terschelling