Nederland

Zonnig Zeeland

Natuur & Cultuur

De Zeeuwen staan bekend om hun zuinigheid, maar de Zeeuwse natuur is gul. Op het Zeeuwse vakantie-eiland Schouwen-Duiveland vind je naast de o zo populaire stranden ook een enorme diversiteit aan natuurgebieden. Zo vind je er enerzijds de natte, zilte natuur van Nationaal Park Oosterschelde met zijn watervogels en bruinvissen. Anderzijds heeft Schouwen-Duiveland ook het grootste bosgebied van Zeeland, maar liefst 17 kilometer ongerept zandstrand en schitterende duingebieden. De uitgestrektheid van het landschap geeft als vanzelf ruimte in je hoofd. En op de achtergrond hoor je altijd het ruisen van de zee.

Photos
Schouwen Duiveland shutterstock
Zeeuwsekust 7
Zeeuwsekust 2
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeuwsekust 6
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
shutterstock
BESCHRIJVING

Strijd tegen het water

De strijd tegen de Duitse overheersing en de strijd tegen het water zie je overal terug in het landschap. Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog liggen verscholen tussen zandverstuivingen en duinmeertjes en herbergen honderden vleermuizen. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden en op sommige huizen kun je zien tot hoe hoog het water ooit is gekomen. We kunnen een bezoek brengen aan het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water, van ’53 tot nu.

Paradijs voor sporters

We verblijven in een ruime vakantiewoning in de kleine, vriendelijke badplaats Burgh-Haamstede. Een omgeving waar wandelaars, fietsers, mountainbikers en hardlopers hun hart kunnen ophalen. Of wat dacht je van een tocht te paard? Als natuurliefhebber kom je hier niets tekort. Maar laat je ook verrassen tijdens een bezoek aan de oude stad Zierikzee en bewonder de prachtige koopmanshuizen in Brouwershaven. Maak een ommetje langs de landhuizen en herenboerderijen rond Schuddebeurs, en haal zeker een visje in vissersdorp Bruinisse. Ga je mee?

De gemiddelde leeftijd bij deze reis is 56.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • Reisleiding

Niet inbegrepen:

  • Vervoer van/naar locatie en ter plaatse
  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €28,-
  • SGR garantie €5,-
  • 1-persoonskamer €199,- (niet meer beschikbaar)