Nederland

Zonnig Zeeland

Natuur & Cultuur

De Zeeuwen staan bekend om hun zuinigheid, maar de Zeeuwse natuur is gul. Op het Zeeuwse vakantie-eiland Schouwen-Duiveland vind je naast de o zo populaire stranden ook een enorme diversiteit aan natuurgebieden. Zo vind je er enerzijds de natte, zilte natuur van Nationaal Park Oosterschelde met zijn watervogels en bruinvissen. Anderzijds heeft Schouwen-Duiveland ook het grootste bosgebied van Zeeland, maar liefst 17 kilometer ongerept zandstrand en schitterende duingebieden. De uitgestrektheid van het landschap geeft als vanzelf ruimte in je hoofd. En op de achtergrond hoor je altijd het ruisen van de zee.

Photos
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeuwsekust 7
Zeeuwsekust 5
Zeeuwsekust 9
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Groenoord eetzaal keuken hvdk
BESCHRIJVING

Strijd tegen het water

De strijd tegen de Duitse overheersing en de strijd tegen het water zie je overal terug in het landschap. Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog liggen verscholen tussen zandverstuivingen en duinmeertjes en herbergen honderden vleermuizen. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden en op sommige huizen kun je zien tot hoe hoog het water ooit is gekomen. We kunnen een bezoek brengen aan het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water, van ’53 tot nu.

Paradijs voor sporters

We verblijven in een ruime vakantiewoning in de kleine, vriendelijke badplaats Burgh-Haamstede. Een omgeving waar wandelaars, fietsers, mountainbikers en hardlopers hun hart kunnen ophalen. Of wat dacht je van een tocht te paard? Als natuurliefhebber kom je hier niets tekort. Maar laat je ook verrassen tijdens een bezoek aan de oude stad Zierikzee en bewonder de prachtige koopmanshuizen in Brouwershaven. Maak een ommetje langs de landhuizen en herenboerderijen rond Schuddebeurs, en haal zeker een visje in vissersdorp Bruinisse. Ga je mee?

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer van/naar locatie en ter plaatse
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Badlinnen €4,50 (optioneel)
  • Bedlinnen €7,50 (optioneel)
  • Boekingskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €99,-

Er is helaas geen 1-persoonskamer meer beschikbaar.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer Nederland

Het vervoer naar en van de accommodatie is op eigen gelegenheid.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich voor… 

Wij vinden Paulien zo’n zonnig persoon: ze past perfect bij deze reis!

Paulien