Nederland

Zuid-Limburg SINGLE

Natuur & Actief

In het heuvelland van Zuid-Limburg ligt een schitterend wit Frans landhuis – ons verblijf in deze zomerweek, vlak voor de drukte van het hoogseizoen van start gaat. Hier voel je je direct thuis. Maar blijf niet te lang binnen: de heuvels, de beekjes en vakwerkhuizen lonken. Zuid-Limburg is een wandelgebied bij uitstek. Wandel langs wijngaarden en landerijen en geniet van de on-Nederlandse sfeer van Mariakapelletjes, wegkruisen en cafés waar het bier van de tap rijkelijk vloeit. 

 

Photos
ab f
d f
cow
maas
maastricht
WhatsApp Image at
sky
maastricht
limburg
BESCHRIJVING

Steile klimmetjes en mergelgrotten

Deze vakantie snoeren we onze wandelschoenen stevig aan. Wandelen in Limburg is wel even wat anders dan in de rest van ons vlakke landje. Hier banen riviertjes zich een weg door een schitterend heuvellandschap met soms lange, steile klimmetjes. We kunnen tussen de glooiende heuvels, uitgestrekte akkerlanden en wuivende velden door naar Gulpen lopen om daar Kasteel Neubourg en de Gulpener Bierbrouwerij te bezoeken of te lunchen op een van de gezellige terrasjes. De meest typische Limburgervaring beleven we in het dal van de Geul, de snelst stromende rivier van Nederland. Holle wegen voeren langs cultuurhistorische dorpsgezichten, watermolens en carréboerderijen. Ook wie eens wat anders wil dan wandelen, kan zijn hart ophalen in deze streek. Breng een bezoek aan Maastricht of het Duitse Aken. Of laat je rondleiden in de mergelgrotten. Dat kan zelfs op een mountainbike!

Royale tuin

Grenzend aan verschillende fiets- en wandelroutes ligt ons verblijf voor deze week. De open haard, het houten plafond en de donkerrode boerentegelvloer geven het huis een warme uitstraling. Openslaande deuren leiden naar een royale tuin. Met de deuren open hoef je ook binnen niets van buiten te missen en kun je ’s avonds de geur van het bos naar binnen halen. Zo kunnen we heerlijk van het buitenleven genieten en tegelijkertijd gebruikmaken van de gemakken die het huis ons biedt. Tijdens lange zomeravonden zingen we samen en sluiten we de dag af onder het genot van een flink stuk Limburgse vlaai. 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen: 

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar Limburg en ter plaatse
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-