Duitsland

Zwarte Woud

Eigenvervoer

Ontdek het Zwarte Woud, dat meer biedt dan de beroemde bossen. Kom tot rust tijdens een kanotocht over één van de helderblauwe meren. Of bezoek schilderachtige steden zoals Freiburg im Breisgau, met kleurrijke vakwerkhuizen. Rodel al jodelend van de berg af of schep ruimte in je hoofd tijdens een wandeling langs slingerende rivieren en bruisende watervallen. Vervolgens genieten we van een huisgemaakte Schwarzwalder Kirsch op een zonnig terras, wat een heerlijke herfst!

 

Photos
Zwarte Woud Schiltach
titisee
goats
umgebung
sommerliches Panorama des JUFA Hotel Schwarzwald
Hochfirststube im JUFA Hotel Schwarzwald
Doppelzimmer mit Ausblick im JUFA Hotel Schwarzwald
JUFA Hotel Schwarzwald
BESCHRIJVING

Het 3-sterren hotel waar we verblijven staat in het kleine dorpje Lenzkirch Saig, vlakbij het meer Titisee. Vanaf het terras heb je een panoramisch uitzicht over de het Zwarte Woud met de Feldberg en in de verte de Zwitserse Alpen. Er zijn weinig plekken waar je méér wandelmogelijkheden hebt dan hier. Van beginners tot ervaren wandelaars, voor een ieder wat wils. Kronkelende weggetjes brengen je door dichte bossen, over houten bruggetjes, door rotskloven en langs helderblauwe meren. Beklim de 1493 meter hoge Feldberg en geniet van het uitzicht vanaf de top. Aan het einde van een heerlijke dag in de natuur keren we terug naar ons hotel en schuiven aan voor het diner. We bespreken de belevenissen van deze dag en samen met de reisleider maken we plannen voor morgen. Na de dagsluiting is er tijd om een spelletje te spelen of een duik te nemen in het binnenzwembad van ons hotel.

Deze groepsreis is perfect voor iedereen die houdt van een actieve vakantie in de natuur, gecombineerd met cultuur en comfort. Je hebt de keuze uit een één- of tweepersoonskamer, allemaal met eigen badkamer. Elke ochtend genieten we van het uitgebreide ontbijtbuffet en gaan we in één of meerdere groepen op pad. Er zijn mogelijkheden om te fietsen of mountainbiken, maar ook een boottocht over de Titisee of Schluchsee is een aanrader. Breng een bezoek aan Freiburg im Breisgau of kijk rond in een museum zoals het Duitse Klokkenmuseum in Furtwangen. Onze reisleider heeft ideeën genoeg voor een week vol uitstapjes in het Zwarte Woud. Wil je een dagje jouw eigen plan trekken of in het hotel blijven dan is dat uiteraard ook prima!

Ga met ons mee en beleef een week vol natuur en gezelligheid in het Zwarte Woud! Geniet van de afwisseling tussen actieve bezigheden en ontspannen bij deze herfstreis. Bij deze reis mag je met eigen vervoer naar de bestemming komen. Bij het maken van een uitstapje zullen we gebruik maken van de auto’s van reizigers of het openbaar vervoer. Bij vragen over het vervoer, of als je niet in de mogelijkheid bent met eigen vervoer te komen neem dan contact op met Amarant.

Maximum aantal deelnemers: 14
Plaats: Lenzkirch Saig

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in een hotel op basis van halfpension
  • bad- en bedlinnen
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar de locatie en ter plaatse
  • overige maaltijden en consumpties 
  • excursies en entreegelden 
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1 persoonskamer €199,- (optioneel)
Bronvermelding foto's

Een aantal van de vertoonde foto’s zijn afkomstig van het JUFA Hotel Schwarzwald.