Zweden

Zweden Tiveden

Natuur & Actief

Zweden: het land van elanden, houthakkers en Pippi Langkous. Maar ook één van de favoriete landen van menig natuurliefhebber! Heb jij zin in een echte outdoorvakantie midden in de ongerepte wildernis? Laten we dan samen Zweden gaan ontdekken! We kamperen pal naast het Undenmeer op een sfeervolle camping. We kunnen zo het meer op kanoën en daar zelfs overnachten op één van de eilandjes! Het Tiveden National Park kunnen we naar hartenlust verkennen.

Photos
Amarant Reizen Zweden tiveden 13 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 12 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 10 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 11 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 9 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 8 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 4 1
Amarant Reizen Zweden tiveden 7 1
Zweden Outdoor christelijke vakanties 20
BESCHRIJVING

Wildernisgevoel

Onze basis is een sfeervolle camping aan het Undenmeer, pal naast het Nationaal Park Tiveden. De eigenaren zijn hartelijke christenen die ons graag wegwijs maken in het ‘laid-back’ Zweedse leven. Op en in het meer in onze voortuin kunnen we heerlijk kanoën, zwemmen en zelfs vissen. Temperaturen van rond de twintig graden nodigen uit om lekker actief eropuit te trekken. Loop je de camping af, dan sta je direct in de ongerepte natuur. Park Tiveden staat bekend om zijn diepe breukdalen, enorme rotsblokken en een grote verscheidenheid aan vegetatie. Het geeft een wildernisgevoel aan dit Zuid-Zweedse stukje natuur.

Big Five

Wist je al dat Zweden ook een Big Five heeft? Met een beetje geluk wordt er tijdens de reis één van de vijf gespot: de beer, de wolf, de veelvraat, de lynx en de eland. Daarnaast komen er nog meer dieren voor. Bevers, marters, wezels en maar liefst meer dan 300 vogelsoorten. Ook zitten de rivieren en meren vol met vis. De meeste activiteiten zijn te ondernemen direct vanaf de camping. We kunnen diverse wandelingen maken over verschillende routes die door het park heen lopen of we kunnen een keertje een mountainbike huren om de omgeving op de fiets te verkennen. Ook paardrijden behoort tot de opties. Ga je mee de wildernis ervaren en gave outdooractiviteiten ondernemen?

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-persoonstenten
  • overnachtingscamping heen- en terugreis
  • 1 dag kanohuur
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer minibusjes/auto’s (optioneel) €125,-
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.