Zwitserland

Zwitserland Berner Oberland

Natuur & Actief

Steile rotswanden, ongerepte bossen en een grijsblauw meer. In het nog relatief onbekende Kiendal waan je je in de Canadese wildernis. Het mooiste berglandschap van de Alpen ligt hier in het Zwitserse Berner Oberland. Een perfecte locatie voor wandelingen met adembenemende uitzichten. Trek je bergschoenen aan en maak onvergetelijke hooggebergtewandelingen!

Photos
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Berner Oberland Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Berner Oberland Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Berner Oberland Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Berner Oberland Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Themapaden

Kiental is een klein dorpje op 958 meter hoogte in het gelijknamige zijdal van het Kanderdal. Het Kiendal is 13 kilometer lang en de Griesalp, aan het einde van de het dal, is hét startpunt van bergwandelingen in deze omgeving. Je vindt hier maar liefst 250 kilometer aan wandelwegen over bloemweiden, door bergwouden en langs bergbeken en watervallen. In het Kiendal zijn ook verschillende themapaden uitgezet die over de bijzonderheden van flora en fauna en de geschiedenis vertellen. Na een actieve dag relaxen we bij een zwembad, koken we gezellig samen ons eigen avondeten of dineren we in de Zwitserse steden Interlaken of Spiez. Willen we even echt weg van de bewoonde wereld, dan overnachten we een nachtje in een echte berghut.

Steilste postbustraject van Europa

We verblijven op een eenvoudige camping waarvandaan we al onze activiteiten kunnen ondernemen. Het einde van het dal maakt zelfs deel uit van het UNESCO-werelderfgoed ‘Jungfrau-Aletsch’. Ook vind je er een stoeltjeslift de Ramslauenen op, waar je  kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Blüemlisalp, het Kiendal en het Thunermeer. Een ander spectaculair zittend uitje is een ritje met de postbus. Het Kiendal beschikt namelijk over het steilste postbustraject van Europa, met een stijging van 28%. Deze rit begint in het plaatsje Kiental, loopt langs het Tschingelmeer en vervolgens de Griesalp op. Durf jij het aan of wandel je liever omhoog?

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in eenpersoonstenten*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusjes €175,- (incl. CO2-compensatie)
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*korting bij overnachting in een tweepersoonstent bedraagt €129,-

Er is nog plek voor 1 vrouw in een tweepersoonstent

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de camping reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Zwitserland is Duits.

Valuta

De munteenheid van Zwitserland is de Zwitserse frank.

1 euro is gelijk aan 1,04 Zwitserse frank (december 2021).

Tijd

In Zwitserland is er geen tijdsverschil met Nederland.