Zwitserland

Zwitserse Jura SINGLE

Natuur & Actief

In minibusjes rijden we via Frankrijk naar de Jura. Terwijl het landschap om ons heen steeds heuvelachtiger wordt, zien we in de verte de machtige bergen van Zwitserland al opdoemen. Vanuit een eenvoudig, typisch Zwitsers vakantiehuis op bijna 2000 meter hoogte trekken we er elke dag op uit, want hier in de Jura wil je vooral buiten zijn. Dit Franstalige deel van Zwitserland biedt naast kleine charmante stadjes een uitgebreid netwerk aan wandel- en mountainbikeroutes.

Photos
Amarant Reizen Zwitserland Jura 2 1
Amarant Reizen Zwitserland Jura 1
Saignelegier zwitserland 2016
camping saignelegier
Saignelegier plaats
Saigne paarden jura
Amarant Reizen Zwitserland Jura 4
BESCHRIJVING

Te paard de Jura door

De natuurliefhebber kan in de Jura zijn hart ophalen; een land van frisse berglucht, meren, hoogvlaktes en watervallen. In de winter is deze regio een geliefd langlaufparadijs en in de zomer is het er met de groene weiden en stoere bergpieken al net zo paradijselijk. Actievelingen hoeven zich zeker niet te vervelen. In de bergen kun je je conditie op de proef stellen, te voet of op de mountainbike. Of waarom het gebied niet ontdekken te paard? Op warme dagen rollen we onze handdoek uit bij het Meer van Neuchâtel of bij het kleinere Lac des Tallières en springen we zo het water in. Al genietend ontstaan goede gesprekken en leren we elkaar beter kennen. 

Verdwalen in Bern 

Onze accommodatie is gelegen tussen de natuurparken Jura Vaudois en Chasseral, dichtbij de Franse grens. Dit is de wereld van de kaasboerderijen, van de chocolade en van de wijn. Er zijn leuke oude stadjes in middeleeuwse sferen. Het kloosterstadje Romainmôtier staat op de lijst met ‘mooiste dorpjes van Zwitserland’. Op 1 augustus, een nationale feestdag, pikken we vast wat van de lokale festiviteiten mee. Willen we een grotere stad zien, dan zetten we koers naar Bern, de stad met de oude bruggen en de vele fonteinen. Als we moe van het slenteren weer thuiskomen, strijken we neer in de tuin met een Zwitsers kaasplankje of genieten vanaf het houten balkon van de laatste zonnestralen die de bergen op doen lichten. 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in groepsaccommodatie in 2- en 3-persoonskamers
  • bad- en bedlinnen
  • vervoer met minibusjes (incl. CO2-compensatie)
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-