Boek zonder risico!

Je wilt met een groep op vakantie, maar kan dat in deze tijd?
Natuurlijk zijn we afhankelijk van de maatregelen die de overheid stelt. Toch is er heel veel wel mogelijk! Bij Amarant Reizen vinden wij het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten. Door anderen te ontmoeten en met ze in gesprek te gaan, kun je gelijkgestemden vinden of juist mensen die heel anders over een onderwerp denken dan jij. Dat verbreedt je horizon. Hoe waardevol is dat! Zonde als dat door het COVID-19-virus verloren gaat. Maar hoe zorgen wij ervoor dat jij ook in coronatijd veilig op vakantie kunt?

Zekerheden
Wij hebben een aantal zekerheden geformuleerd voor mensen die bij ons boeken. Zo kun jij gerust en verantwoord mee met een groepsreis.  Want is het dromen over fijne reizen waarin je de coronazorgen even van je af kunt zetten, niet precies datgene wat ons nu het beste op de been kan houden? Laat de vakantie voorpret dus beginnen!

Met deze zekerheden kun jij veilig op reis

  1. Up-to-date Wij houden het reisadvies voor jou in de gaten, hierdoor kunnen wij eventuele quarantaineverplichtingen na de reis voorkomen.
  2. Geld terug Moeten we een reis annuleren? Of moet jij de reis annuleren vanwege verkoudheidsklachten of quarantaineplicht? Dan garanderen wij dat jij je geld terugkrijgt van ons of via de annuleringsverzekering.
  3. Repatriëring Verandert het reisadvies van jouw bestemming in rood of oranje terwijl jij op reis bent? Dan zorgen wij ervoor dat jij weer veilig thuis kunt komen. Als je met onze bus meereist, is jouw reis een ‘pakketreis’ waardoor wij een repatriëringsgarantie kunnen afgeven.
  4. Reiszekerheid Heb jij een reis geboekt en verandert het reisadvies van jouw bestemming naar oranje of rood? Dan doen wij er alles aan om te zorgen dat jij alsnog op reis kunt, door in overleg met jou naar een andere locatie uit te wijken.
  5. Verblijf veilig Wij hebben in samenspraak met de accommodaties bepaald dat er genoeg ruimte is om de 1,5 meter afstand te bewaren in de slaapkamers. Ook in de algemene ruimtes kun je 1,5 meter afstand houden van je medereizigers.
  6. Veilig vervoer Samen reizen doen wij veilig met een mondkapje op. Reis je liever met eigen vervoer? Ook dat kan. De keuze is aan jou.

Covid-19 – veelgestelde vragen:

 

Doorgang van de reis

Gaat mijn geboekte reis door?
Op dit moment gaan wij ervan uit dat de reizen die wij online hebben staan ook door kunnen gaan. De verwachting is dat er steeds meer EU-landen naar code geel of zelfs groen zullen gaan, waardoor niet-noodzakelijke reizen op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Blijft of verandert het reisadvies van jouw bestemming naar code rood of oranje? Dan doen wij er alles aan om te zorgen dat jij alsnog op reis kunt, door in overleg met jou naar een andere locatie uit te wijken. Mochten wij de reis toch moeten annuleren dan is ons streven je daar uiterlijk een maand van tevoren van op de hoogte te brengen, of anders zo spoedig mogelijk als binnen onze mogelijkheden. Onze beslissingen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het RIVM en de lokale overheid. Wij houden het reisadvies dus voor jou in de gaten. De veiligheid en gezondheid van jou als deelnemer staat voorop.

Is het wel verstandig om mijn reissom te betalen zolang ik nog niet zeker weet of mijn reis doorgaat?
Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Dit wijzigt soms zelfs per dag. Wij houden de ontwikkelingen voor jou in de gaten. We vragen je de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en je aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen conform onze algemene voorwaarden. Mochten wij jouw reis annuleren omdat je reis vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, ontvang je de door jou betaalde reissom van ons terug.

Jullie bieden nu reizen aan naar landen met code-oranje, hoe zit dat?
Ondanks dat een land nu code-oranje heeft, is het mogelijk dat het reisadvies gewijzigd is op het moment dat de reis vertrekt. Dit houden wij nauwlettend in de gaten. Op deze manier kun jij snel op reis op het moment dat het weer kan en mag. Mocht de kleurcode in het land niet wijzigen, dan zullen wij de reis annuleren en ontvang je het geld van ons terug, óf we gaan in overleg met jou op zoek naar een andere bestemming.

Maatregelen

Welke maatregelen kan ik verwachten tijdens mijn reis?
De maatregelen verschillen per land en veranderen ook snel. Wanneer er specifieke maatregelen gelden voor de bestemming van jouw reis, wordt je door ons hierover geïnformeerd voorafgaand aan jouw reis. Uiteraard hanteren we tijdens onze reizen alle basisregels welke op dat moment gelden.

Hebben jullie voor jullie zomerreizen al enig idee welke maatregelen er tijdens de reis zullen gelden?
Dat kunnen we nu nog niet zeggen. De situatie rondom corona verandert enorm snel. Wij zullen altijd de algemene maatregelen volgen zoals die door het RIVM en de Nederlandse overheid worden voorgeschreven. Zo reizen we volgens de huidige maatregelen samen in een personenbus veilig met een mondkapje op. Reis je liever met eigen vervoer dan kan dit ook. De keuze is aan jou. Als je met onze bus meereist, is jouw reis een ‘pakketreis’. Wij kunnen dan een repatriëringsgarantie afgeven en zorgen ervoor dat jij, wanneer het reisadvies van jouw bestemming in rood of oranje verandert, terwijl jij op reis bent, je weer veilig thuis komt. Verder gaan wij uit van ieders eigen verantwoordelijk om in deze tijd veilig met een groep op reis te kunnen gaan.

Wat is jullie beleid rondom vaccineren? Heb ik een bewijs van vaccinatie nodig om met jullie op reis te gaan?
We houden ons aan de afspraken zoals die door de overheid worden voorgeschreven. Wanneer hier een algemeen geldend beleid voor is, zullen wij dit opvolgen. Houd er bij het boeken rekening mee dat het land van bestemming een negatieve testuitslag en/of vaccinatiebewijs verplicht kan stellen. De kosten van tests zijn voor rekening van de deelnemers.

Verzekeringen

Wat dekt een reisverzekering in het geval van corona?
Wanneer je bij ons een reisverzekering hebt afgesloten, zit hier standaard de quarantainedekking bij in. Dit gebeurt via Allianz Global Assistance.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten wanneer de (lokale) overheid individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten van annulering als ik zelf corona krijg?
Wanneer je bij ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten dekt de annuleringsverzekering de kosten van annulering. Bij Allianz Global Assistance zien ze het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Heb je ergens anders een annuleringsverzekering afgesloten? Raadpleeg jouw verzekeraar hierover.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten van annulering als ik mijn reis wil annuleren of omboeken?
Het uitbreken van het coronavirus is bij Allianz Global Assistance geen geldige reden om te annuleren op de annuleringsverzekering. Je krijgt de annuleringskosten dus niet vergoed. Heb je ergens anders een annuleringsverzekering afgesloten? Raadpleeg jouw verzekeraar hierover.

Annulering

Ontvang ik mijn geld terug als mijn vakantie vanwege een negatief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid wordt geannuleerd?

Wanneer Amarant Reizen jouw reis annuleert omdat je reis vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, ontvang je de door jou betaalde reissom terug. Wij geven geen vouchers meer uit.

Ontvang ik mijn geld terug als ik zelf mijn reis moet annuleren vanwege klachten of quarantaineplicht?
Wij garanderen dat je de door jou betaalde reissom teruggestort krijgt van ons of de annuleringsverzekering wanneer je de reis moet annuleren vanwege een aantoonbare quarantaineplicht of een positieve coronatest.

Wat moet ik doen als ik niet meer op reis wil en dus de reis wil annuleren?
In het geval dat je zelf annuleert gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Voor de voorwaarden verwijzen wij je naar onze algemene voorwaarden op onze website.

Reisvoucher

Mijn voucher verloopt bijna, wat nu?
Je kunt je SGR-voucher binnen één jaar na uitgifte inzetten voor een nieuwe reis. De nieuwe vertrekdatum mag ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zo lang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. Als je geen nieuwe reis hebt geboekt en dat ook niet van plan bent dan betalen wij het voucherbedrag uit wanneer de voucher verlopen is. Je wordt hierover schriftelijk geïnformeerd. Ben je van plan om in de toekomst nog wel een reis bij Amarant Reizen te boeken maar kun of wil je nu nog niet boeken? Dan kun je er ook voor kiezen je SGR voucher om te zetten in een tegoedbon met een nieuwe geldigheid van 1 jaar.

 

Heb je verder nog vragen? Mail ons dan gerust op [email protected] of bel ons op 0346-445011. Voor een overzicht van de maatregelen per land verwijzen we je naar de website wijsopreis.nl.

 

Neem direct contact op