Coronavirus

Hoe gaat Amarant Reizen om met de maatregelen omtrent de gevolgen van het Coronavirus?

Op dit moment bepaalt het Coronavirus een groot deel van ons dagelijkse leven. Iedereen ondervindt daar op zijn of haar eigen manier de gevolgen van. Hoe het virus zich zal ontwikkelen en hoe lang deze situatie aanhoudt, is niet duidelijk. Begrijpelijk dat er vragen bij je opkomen als: gaat mijn reis wel door? Hoe zit het met de annuleringsvoorwaarden? Hoe gaat Amarant Reizen met deze situatie om? We brengen je graag op de hoogte! Als reisorganisatie houden we het nieuws nauwlettend in de gaten en proberen we weloverwogen beslissingen te nemen.

Onze maatregelen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de maatregelen van het land van bestemming van de reis. Is er een negatief reisadvies afgegeven voor een bepaalde bestemming? Dan kan de reis niet doorgaan. Wil je weten wat het reisadvies voor het land van jouw bestemming is? Kijk dan op de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Steeds meer landen komen met maatregelen en eisen die ze stellen aan reizigers die hun land binnen willen komen. Hier vind je meer informatie over de maatregelen per land.

Wanneer gaat een reis wel of niet door?

Omdat we niet weten hoe het Corona-virus zich zal ontwikkelen, kunnen we alleen informatie geven over de reizen die op korte termijn zullen vertrekken (d.w.z. een maand voor vertrek). Je kunt hierover telefonisch of per mail contact met ons zoeken. Wat betreft de reizen die op gegarandeerd vertrek staan, kunnen wij op dit moment niet garanderen dat deze doorgaan i.v.m. het Corona-virus.

Geldt er geen negatief reisadvies voor het land van bestemming van jouw reis? Dan kan de reis uitgevoerd worden en gaat deze dus door. Dit betekent dat de standaard annulerings- en betalingsvoorwaarden gelden. Deze reis kan niet kosteloos geannuleerd worden. Wil je wel annuleren? Dan gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Geldt er een negatief reisadvies voor het land van bestemming van jouw reis? Amarant Reizen annuleert de reis. Dit houdt in dat je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed houdt voor een volgende vakantie. Je ontvangt van ons een reisvoucher. Deze voucher kan gebruikt worden voor alle reizen uit het reisprogramma van Amarant Reizen.

Wat betreft de reizen die op langere termijn vertrekken, houden we het nieuws in de gaten. Voor nu blijven we de hoop houden dat de situatie ten goede keert.

Neem jij vrijblijvend een optie?

Heb je plannen om komende zomer op reis te gaan met Amarant, maar heb je de knoop nog niet definitief doorgehakt? Dan bieden we je de mogelijkheid om een optie op een reis te nemen. We begrijpen dat het Corona-virus invloed heeft om een goede afweging te maken. De voorwaarden voor het nemen van een optie zijn als volgt:

  • Tot 28 mei bieden wij jou de mogelijkheid om vrijblijvend een optie te plaatsen op een reis naar keuze. Na deze datum ontvang je een verzoek om jouw optie al dan niet definitief om te zetten naar een boeking.
  • Mocht er na 28 mei nog steeds veel onduidelijkheid zijn, dan zullen wij met nieuwe informatie komen over het laten staan of verlengen van de mogelijkheid om een optie te nemen.
  • Een optie staat vast wanneer je het boekingsformulier hebt ingevuld via de website. Buiten het ingezonden formulier houden wij geen plekken voor je vrij.

Reisvoucher met garantie (SGR)

Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een voucher ter waarde van de betaalde reissom, waarmee op een later tijdstip een vervangende reis geboekt kan worden.

  • De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De nieuwe vertrekdatum mag ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan.
  • De voucher is persoonsgebonden, deze mag niet worden overgedragen naar iemand anders.
  • De waarde van de voucher is gelijk aan de reeds betaalde reissom. Ook de boekingskosten krijgt u terug in de vorm van een voucher.
  • Een eventuele reeds afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering kunt u meenemen naar de nieuwe reis, mits deze voor 31 december 2020 geboekt wordt. De reis zelf mag na deze datum plaatsvinden.
  • Is de reissom van uw nieuwe reis hoger? Dan betaalt u zelf het verschil bij. Is de nieuwe reissom lager, dan ontvangt u het verschil retour in contanten.
  • Als er reeds een aanbetaling is gedaan van de reis die wij geannuleerd hebben, dan krijgt u een voucher ter waarde van het bedrag van de aanbetaling.

Wij begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en ook het SGR staat garant voor de vouchers.

Voor meer informatie over het reisvoucher verwijzen wij u door naar de SGR.

Tot slot!

Niemand had rekening gehouden met een situatie als deze. Als Amarant Reizen proberen we weloverwogen beslissingen te nemen, we houden het nieuws in de gaten en je mag van ons verwachten dat we je zo goed mogelijk van informatie proberen te voorzien.

Heb je verder nog vragen? Mail ons dan gerust op [email protected] of bel ons op 0346-212897. Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Neem direct contact op