Een dag uit het leven van Amarantcollega Laura
laura donkerblauw

‘Ik ga al heel lang mee met Amarant, al 20 jaar, en ik heb het nog steeds naar mijn zin. Vooral het interkerkelijke vind ik bijzonder. Ik boek nu samen met een kamergenootje van vorig jaar en kijk er alweer naar uit!’

Zomaar een enthousiast verhaal van een van de vele klanten waarmee onze collega Laura dagelijks spreekt. We naderen het hoogseizoen en de drukte begint voelbaar te worden. Tijd om jou een kijkje te geven achter de schermen van Amarant Reizen.

Stapel boekingen

Laura (26) werkt op de deelnemersadministratie. Je kent haar dus waarschijnlijk wel: zij beantwoordt alle mails, telefoontjes en whatsappjes en verwerkt de boekingen. Ze vertelt: “Mijn werkweek begint op dinsdag, dus na een lang weekend gaat mijn wekker om half acht. Drie kwartier later stap ik op mijn fiets richting de mountainbikeverhuur in Veenendaal. Daar pik ik een auto op en vervolg mijn weg naar kantoor in Groenekan. Of ik werk thuis natuurlijk.

Kom ik op kantoor, dan hangen mijn collega’s al snel om mijn computer heen: “Wat is er geboekt?!”.  De ritselende stapel boekingen op de hoek van mijn bureau wordt rond deze tijd met de week hoger. Ik krijg energie van leuke berichten van deelnemers. Als ik hoor hoeveel zin ze hebben in een reis of als ze terugkomen met enthousiaste verhalen over een dagje uit, dan werkt dat aanstekelijk.

Peptalk

Natuurlijk moet ik ook wel eens minder leuke klusjes doen, dat heb je in iedere baan. Het kan een heel gedoe zijn om voldoende chauffeurs te vinden voor de reizen. Of het afhandelen van de verzekeringen, oeioeioei.. dat kost altijd meer tijd dan je wilt. Maar samen met collega’s even stoom afblazen bij een kop thee en een peptalk van ‘het komt allemaal goed’, dat maakt dat ik het hoofd koel weet te houden. Het meest gegeven advies? ‘Kies voor de reis die bij jou past en waar je het meest naar uitkijkt in plaats van te gaan voor iets dat toevallig nu op gegarandeerd vertrek staat.’

Spaanse les

Om de week op dinsdagochtend hebben we met het team van Amarant overleg. Dan bespreken we of we reizen door kunnen laten gaan of bedenken we leuke acties en nieuwe uitjes. Zo zijn mijn dagen goed gevuld 😉 Rond vijf uur zit mijn werkdag erop en ga ik weer richting Veenendaal.  Op dinsdagavond betekent dat: Spaanse les! Een goede manier om te ontspannen na een drukke werkdag. Adios, we spreken elkaar snel!”

 

Ook een reis boeken bij Amarant? Wij kiezen voor kleinschaligheid en houden van actieve bestemmingen. Nog geen 20 jaar ervaring maar wel nieuwsgierig? Kijk eens op onze site. We hebben reizen in binnen- en buitenland, voor jong en oud en alles er tussenin. En luister goed naar Laura: Kies voor de reis waar jij enthousiast van wordt. Er zit vast wat voor je bij!

Goed om te weten: gaat je reis niet door vanwege corona, dan krijg je bij Amarant altijd je geld terug.