Lekker weg in eigen land
heide

Geen vakantie naar het buitenland dit jaar? Geen probleem. Sinds 2020 hebben vakanties in eigen land terrein gewonnen. Nederlanders zijn een reislustig volkje, maar als het om reizen in de nabije toekomst gaat, zijn we voorzichtig geworden. Ook dit jaar zullen we weer massaal in eigen land op vakantie gaan. En daar spelen wij op in met ons aanbod. Voor degenen die niet meteen staan te springen om de grens over te gaan, zetten wij de leukste alternatieven op een rij.

Vanwege het coronavirus bleven veel van onze landgenoten afgelopen zomer dicht bij huis. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want tussen de 50 en 70 procent van deze ‘binnenlandblijvers’ staat nu positiever tegenover een vakantie in eigen land, zo blijkt uit onderzoek van o.a. de ANWB en Zoover.

Vooroordeel

En terecht. Bij Amarant wisten wij al lang dat het oubollige imago van vakantie in eigen land niet gefundeerd was! Zo is Terschelling een jaarlijks terugkerende succesreis, die altijd vol zit. En wat dacht je van de zeilkampen in Akkrum? Ze zijn niet weg te denken uit ons aanbod. Zo gevarieerd als de landschappen in dit kleine kikkerlandje zijn, zo gevarieerd is ook ons aanbod aan reizen. Van vakantiehuizen tot rustige campings, van wandelvakanties tot een ideale mix van cultuur en natuur: voor het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver van huis. Reken af met jouw (voor)oordeel en ontdek hoe heerlijk en verrassend een vakantie binnen de eigen landsgrenzen kan zijn. Een tip: ruim een derde van de vakantiegangers is op zoek naar bestemmingen in Nederland. Wacht dus niet te lang met boeken, want het zou wel eens heel snel kunnen gaan!

Het eilandgevoel

Wat dacht je van een vakantie naar de wadden met een leuk gezelschap? Op de Waddeneilanden zijn bijna alle landschappen van Nederland te vinden: duinen, strand, wad, zee, kwelder, moeras, bos, weiland, akkers en tuinen.  Maar er is ook veel niét: files en parkeerproblemen bijvoorbeeld. Er is rust, ruimte en schone lucht. Er is veel zon en er zijn eilanders, vriendelijke mensen die badgasten graag zien komen en gaan. Die badgasten zijn mensen met oog voor het kleine geluk: schelpen op het strand, het opsnuiven van de zilte zeebries, een ijsje op een dorpsplein. Ben jij klaar voor een zomer met het echte eilandgevoel?

Kies je bijvoorbeeld voor Terschelling, dan kies je voor vrijheid. Wij zijn twee weken op locatie en jij mag aansluiten wanneer het jou uitkomt. Een week, een midweek of een weekend: de keuze is aan jou.

Tijdens een comfortabele vakantie op Texel gaan we met een gids het wad op! Een unieke belevenis die eigenlijk iedere Hollander af moet kunnen vinken.

Limburgse vla

Of trek je helemaal naar de andere kant van Nederland? In Limburg ziet de wereld er totaal anders uit. Heuvels zo ver het oog reikt, in een bijna on-Nederlands landschap. Een perfecte locatie voor een uitdagende wandelvakantie. Slingerend over steile zandweggetjes ontdek je wijngaarden, witgepleisterde huizen en de gemoedelijkheid van de Limburgers. Na een stevige wandeldag is het verdiend uitpuffen met een Limburgs biertje of een grote punt ‘vla’.

 

Liever naar de bossen van de Veluwe, het weidse water van de Weerribben of het zonnige Zeeland? Bij Amarant vind je voor elk wat wils. Wij regelen het verblijf, jij hoeft alleen maar tot rust te komen na deze roerige tijd. En heel, heel hard te genieten van de zomer.