Zeg ken jij de Moezelman, de Moezelman, de Moezelman?
moezel3

Dorpjes gaan aan zijn neus voorbij, wijnvelden bedekken het landschap zover als ons oog kan reiken… Maarten van Raamsdonk (40) geniet zichtbaar van het landschap tijdens het boottochtje over de Moezel. Al turend door de lens van zijn camera schiet een aantal foto’s van kastelen die half achter de heuvels verscholen liggen.

Maarten is op reis met een groep van Amarant Variant. Ze zijn afgereisd naar Senheim; een Duits havenplaatsje aan de Moezel. Zijn medereizigers houden net als Maarten van wandelen door de natuur en kastelen bezichtigen om uiteindelijk uit te puffen op een gezellig terrasje. Tijdens de boottocht varen ze langs talloze wijnvelden en idyllische huisjes die bijdragen aan het gevoel van ‘er even tussen uit te zijn’.

De groep telt tien deelnemers en twee reisleiders. Reizen met kleine groepen is kenmerkend voor Amarant Reizen. Bij de Variant reizen gaat er nog een extra reisleider mee, zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht. De Variant reizen van Amarant zijn bij uitstek geschikt wanneer je op zoek bent naar een groepsreis met wat meer begeleiding en structuur. Je wordt uitgedaagd om je grenzen op te zoeken en je wordt stil gezet als je in je enthousiasme jezelf voorbij dreigt te lopen.

Maarten is voor het eerst met een Amarant Variant-reis mee.  Het bevalt hem goed. Hij heeft goede gesprekken met andere reizigers, maar kan ook erg genieten van de momenten in z’n eentje. Duitsland bevalt hem ook goed. Volgend jaar reist hij met Amarant Variant af naar de Harz. Als verveent modelspoorbouwer zijn de beroemde stoomtreinen in de omgeving van de Harz zeker een bezoek waard.

Kijk hier voor onze Variant-reizen.