Nederland

Akkrum zeilen 2

Zeilen

Harde wind, schuimkoppen op de golven en de zon in je gezicht; zijn dit voor jou de ingrediënten die een reis tot een succes maken? Dan zit je hier helemaal op je plek. Voeg hier nog een boot, een zeil en een team aan toe en het spel der natuurelementen is begonnen. Heb je nog nooit gezeild? Geen nood, er is altijd een schipper mee die een oogje in het ehh… zeil houdt. Tijdens de reis gaan we overdag lekker varen, nemen een frisse duik in ‘Frysk wetter’ en tappen’s avonds moppen bij de tent.

Photos

BESCHRIJVING

Hijs de zeilen!

Tijdens deze zeilreis stappen we elke dag de bootjes in en maken we korte en langere dagtochten. De reisleiders zijn allemaal ervaren zeilers, die je graag de kneepjes van het vak leren. Aan het einde van dit kamp weet je als beginner hoe je het bootje onder controle moet houden. Meer gevorderde zeilers worden door de schippers uitgedaagd om hun techniek te perfectioneren. Met een zeilboot kun je allerlei gekke activiteiten ondernemen, van een wedstrijdje mast strijken tot ‘tikkertje’ met de boot. Natuurlijk zijn we niet alleen maar aan het varen: tijdens het kamp doen we nachtspellen en nemen we overdag een frisse duik in het water.

Sneekermeer

Onze tenten staan op een camping bij Akkrum met een eigen jachthaven waar onze bootjes voor anker liggen; klaar om de wind te trotseren. Akkrum is een klein dorpje in de buurt van Sneek. Je leert de kneepjes van het vak op de Friese meren. Zo ga je varen op het Sneekermeer en de Terornsterpoelen, een fantastisch merengebied. Even een dagje wat anders dan water? Dan is Sneek zeker het bezoeken waard! Kunnen je handen tenminste even bijkomen van dat voortdurende ‘fok aan’. Maar pas op! Zeilen is erg verslavend…

REISDETAILS

Zeilen – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachting in 8-pers. tenten
 • eten en drinken, samen koken
 • huur zeilboten en zwemvesten
 • reisleiding

Niet inbegrepen

 • vervoer naar/van Akkrum
 • excursies en entreegelden
 • boekingskosten €23,-

Een zwemdiploma is verplicht!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights

Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

 • https://www.friesland.nl/nl
 • akkrum.net
 • touristinfogrou.nl
 • http://zeilen.scoutingniftarlake.nl/cursus/ (online mini-zeilcursus)

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Extra informatie

Amarant is géén zeilschool: de kampen worden geleid door enthousiaste, ervaren schippers die het fantastisch vinden om hun kennis op jou over te dragen. Als hier ruimte en interesse voor is, kan de reisleiding ook aandacht besteden aan de theorie van het zeilen. Kortom: tijdens dit ontspannen zeilkamp word je al doende wijs in de wereld van het zeilen.

REISLEIDING

Eén van de reisleiders stelt zich vast aan je voor:

Hoi allemaal,
Ik ben Jelmer, 25 jaar oud, theaterdocent en fanatiek zeiler. In het dagelijks leven geef ik les op een middelbare school en maak ik theatervoorstellingen met de studenten van Navigators door heel Nederland.
Als tiener stapte ik voor het eerst in een zeilboot bij Amarant (toen nog Crossroads) en intussen ga ik alweer een jaar of acht mee als schipper. Elk jaar is het weer genieten: op het water, met de wind in de zeilen, met een geweldige groep deelnemers en met Gods aanwezigheid op allemaal verschillende manieren.
Ga jij ook mee, dit jaar? Wind mee of wind tegen: het belooft een geweldige week te worden (als er maar wind is… – En anders gaan we bomen, peddelen en zwemmen… Ook gezellig…)!