Nederland

Akkrum zeilen 4

Zeilen

Boek nu met last-minute korting voor €300,- 
Geef bij je boeking in het opmerkingenveld aan dat je voor de last-minute prijs boekt.
Harde wind, schuimkoppen op de golven en de zon in je gezicht; zijn dit voor jou de ingrediënten die een reis tot een succes maken? Dan zit je hier helemaal op je plek. Voeg hier nog een boot, een zeil en een team aan toe en het spel der natuurelementen is begonnen. Heb je nog nooit gezeild? Geen nood, er is altijd een schipper mee die een oogje in het ehh… zeil houdt. Tijdens de reis gaan we overdag lekker varen, nemen een frisse duik in ‘Frysk wetter’ en tappen’s avonds moppen bij de tent.

Photos

BESCHRIJVING

Hijs de zeilen!

Tijdens deze zeilreis stappen we elke dag de bootjes in en maken we korte en langere dagtochten. De reisleiders zijn allemaal ervaren zeilers, die je graag de kneepjes van het vak leren. Aan het einde van dit kamp weet je als beginner hoe je het bootje onder controle moet houden. Meer gevorderde zeilers worden door de schippers uitgedaagd om hun techniek te perfectioneren. Met een zeilboot kun je allerlei gekke activiteiten ondernemen, van een wedstrijdje mast strijken tot ‘tikkertje’ met de boot. Natuurlijk zijn we niet alleen maar aan het varen: tijdens het kamp doen we nachtspellen en nemen we overdag een frisse duik in het water.

Sneekermeer

Onze tenten staan op een camping bij Akkrum met een eigen jachthaven waar onze bootjes voor anker liggen; klaar om de wind te trotseren. Akkrum is een klein dorpje in de buurt van Sneek. Je leert de kneepjes van het vak op de Friese meren. Zo ga je varen op het Sneekermeer en de Terornsterpoelen, een fantastisch merengebied. Even een dagje wat anders dan water? Dan is Sneek zeker het bezoeken waard! Kunnen je handen tenminste even bijkomen van dat voortdurende ‘fok aan’. Maar pas op! Zeilen is erg verslavend…

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • eten en drinken, samen koken
  • huur zeilboten en zwemvesten
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van Akkrum
  • excursiepot (ongeveer €15,-)
  • boekingskosten €23,-

Een zwemdiploma is verplicht!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Deze reis wordt geleid door 5 ervaren schippers. Job en Iris stellen zich alvast voor:

Ik ben Job, 39 jaar en getrouwd met Mirjam. Vader van 3 zoons van 10, 14 en 17 jaar oud. Tijdens mijn studententijd en vlak daarna heb ik al kampen geleid voor het toenmalige Crossroads. Deze vakantie heb ik veel vrije tijd en leek het me leuk om weer eens een kamp te leiden. Ik heb zelf altijd veel plezier gehad als deelnemer van zeilkampen toen ik tiener was. Dus het is leuk om nu weer zeilkennis over te dragen en de deelnemers een leuke, leerzame en opbouwende tijd te geven, samen met andere christenen.

Hooi!

Ik ben Iris, 24 jaar en studeer Internationaal Land en Water Beheer in Wageningen. ik ben dol op zeilen, water, natuur en goede gesprekken. Kortom, een goede combinatie om op zeilvakantie te willen gaan.
Samen met een paar anderen ben ik deze week graag jouw schipper/reisleider. Heb je ooit al eens de kracht van wind in de zeilen gevoeld? En daarmee een boot vooruit laten komen? Wat je antwoord ook is, ik wil het graag samen met jou beleven en je zoveel als ik kan leren, zodat je aan het eind van de week zelf kan zeilen! Ook ben ik in voor een frisse duik of chillen in het gras.

Zie ik jou tijdens een mooie week in Friesland?