Frankrijk

Alpen Outdoor Experience 1

Natuur & Actief

Diep in de Zuid-Franse Alpen ligt een gigantisch meer. De rivier Ubaye slingert zich een weg hiernaartoe. Hier aan de oevers slaan we onze tenten op, met een decor van bergen om ons heen. Dit is een plek waar je maar één ding wilt: eropuit! Op de mountainbike de bergen in, of met een stoere canyoning door de rivier waden en langs diepe kloven abseilen. Deze outdoor experience is voor iedereen die van een sportief avontuur houdt!

Photos

BESCHRIJVING

Outdoorgevoel

De Ubaye is een van de wildste rivieren van de Franse Alpen en dat maakt dit dal tot een paradijs voor buitensporters. Trotseer de stroming in een kajak of raft, of maak een uitdagende mountainbike-tocht langs de oever. In het Parc National de Mercantour kun je andere spieren aan het werk zetten. Dit gebied leent zich perfect voor een mooie hike. Klim over hoge toppen, door diepe dalen, en langs diverse kleine, knalblauwe meertjes. Wil je wat anders? Maak je klaar voor een avontuurlijke canyoning. Wetsuit aan en gaan: we abseilen langs kloven en ravijnen, waden door de rivier en springen van rotsen in het kolkende water onder ons. Dit is het échte outdoorgevoel!

Barbecue

Wie na alle actie wat rust wil, brengt een bezoek aan Embrun in de buurt. Deze oude Keltische nederzetting troont op een tachtig meter hoog rotsplateau en er heerst altijd een gezellige drukte. Of zoek wat verkoeling in het gigantische Lac de Serre-Ponçon. Na een lange dag vol activiteiten genieten we ’s avonds van een uitgebreid Frans maal of een gezellige barbecue. We verblijven tijdens deze vakantie op een natuurcamping aan de rivier de Ubaye. Het wordt een gevarieerde, avontuurlijke outdoor experience in het hart van de Franse Alpen, met natuurlijk ook de nodige ontspanning!

REISDETAILS

minibusjes – outdooractiviteiten – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • eten en drinken, samen koken
  • canyoning-activiteit
  • gebruik van mountainbikes voor de helft van de groep
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • optionele excursies en entreegelden (ongeveer €50,-)
  • overige buitensportactiviteiten
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Reisleiders Benjamin en Reinier stellen zich voor:

Hallo avonturier.

Mijn naam is Benjamin van der Hoog en ik woon in Lekkerkerk. Dat ligt dicht bij Rotterdam. Ik werk bij een Kraanverhuur/grondverzet bedrijf waar ik verschillende werkzaamheden heden doet van administratief op kantoor tot met graafmachine of vrachtwagen mee werken. In mijn vrije tijd geef ik leiding aan de jongensclub van kerk. En ben ik actief in het bestuur van een jongerenvereniging.

Ik hou er van om lekker actief bezig te zijn. Daarom vindt ik het heel leuk om deze actieve vakantie mag leiden. Waar we lekker gaan mountainbiken en een canyoning-activiteit gaan doen. En als het aan mij ligt nog veel meer leuke activiteiten. Ik kan haast niet wachten wanneer het zomervakantie wordt. Jij ook?

Hopelijk zien we jou op deze actieve vakantie! Groeten, Benjamin

Hoi enthousiasteling!

Ik zal mijzelf ook kort even voorstellen. Ik ben Reinier Oppelaar, en woon in het mooie Linschoten. Ik geniet nu al van de voorpret om voor en met jullie een fantastisch kamp in elkaar te draaien. Zelf word dit mijn 8e Amarant reis, waarvan de 4e als reisleider. Vorig jaar heb ik samen met Benjamin ook deze reis geleid. We vinden het zo’n leuk kamp dat we dit jaar weer van de partij zijn!

Ik geniet ervan om actief bezig te zijn, zelf of met anderen. Een lekker rondje mountainbike of een goeie wandeling door de natuur ben ik altijd wel voor te vinden. Ook vind ik het fantastisch jullie te leren kennen en te helpen in jullie persoonlijk geloof. In onze vakantie komt dat ook zeker uitgebreid aan bod. Ik zie jullie de 24e!