België

Ardennen Deluxe

Natuur & Actief

Laat je verwennen tijdens deze Deluxe-reis. Op een prachtige locatie in de Ardennen, met het natuurgebied De Hoge Venen-Eiffel om de hoek, is het goed toeven. Tussen de glooiende heuvels wandel je van het ene mooie uitzicht naar het andere. Grote steden vind je hier niet. Wel hier en daar een pittoresk dorpje in een groene vallei. Het is de perfecte bestemming om te genieten van de natuur én actief bezig te zijn. Na een activiteit is het dan ook heerlijk om even te ontspannen in de sauna of jacuzzi, en daarna aan te schuiven aan een rijk gedekte tafel. Er gaat een kookliefhebber mee die dagelijks voor ons zal koken. Op en top genieten!

Photos

BESCHRIJVING

Lieflijk en toch ook ruig

We zullen er regelmatig op uittrekken voor mooie wandelingen door de heuvels. Wie er oog voor heeft ziet honderden unieke plant- en diersoorten. Het landschap lijkt op het eerste gezicht lieflijk, maar herbergt ook rotsen, canyons, ruisende watervallen en stroomversnellingen. Die ruigheid maakt het gebied zeer geschikt voor uitdagende activiteiten zoals abseilen, canyoning, mountainbiken of klimmen. Voor de afwisseling is het leuk om één van de karakteristieke dorpjes te bezoeken. De huizen van natuursteen vormen een prachtige eenheid met hun omgeving. Malmédy staat bekend om haar kleurrijke bloemenpracht en charmante vakwerkhuisjes. Zo dicht bij de grens liggen ook de schoonheden van de Duitse Eiffel voor het oprapen.

Het luxe vakantiegevoel

Ons onderkomen tijdens deze reis is een luxe vakantievilla, gelegen op een steenworp afstand van de Duitse grens. Vanuit het huis kijk je uit over de glooiende heuvels vol loof- en naaldbossen. De woning is van alle gemakken voorzien en beschikt zelfs over een sauna, jacuzzi en een infraroodcabine. Om het luxe vakantiegevoel compleet te maken gaat er een kookliefhebber met deze reis mee die de maaltijden zal bereiden. Alles wat jij nog hoeft te doen is genieten van alle luxe en de prachtige omgeving. En dat is natuurlijk niet zo moeilijk in dit schitterende gebied.

Let op! Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.

REISDETAILS

Deluxe – minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer met minibusjes*
  • overnachting in groepsaccommodatie**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • maaltijden
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • consumpties buiten de maaltijden om
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €169,-
** Toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt €99,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.  

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleider Anja stelt zich vast aan je voor:

Ik ben Anja, 46 jaar, en kom uit Katwijk aan Zee. In het dagelijks leven werkt ik als doktersassistente/secretaresse in een algemeen ziekenhuis op de poli chirurgie (al 21 jaar). Dit doe ik met véél plezier. In m’n vrije tijd ben ik graag actief bezig met wandelen, fotograferen, creatief bezig zijn enz. Ik vind het leuk om te reizen. Tijdens de reis zoek ik naar leuken dingen om te doen tijdens de vakantie. Wil graag alles eruit halen uit een vakantie.
Een reis van Amarant is geslaagd als alle deelnemers tevreden terugkijken op een fijne vakantie. Ik hoop jullie snel te ontmoeten.