Frankrijk

Ardennen Outdoor 1

Natuur & Actief

Mountainbiken, hiken, abseilen, raften, het kan allemaal tijdens deze outdoor reis. De Franse Ardennen is een perfecte bestemming voor een actieve vakantie in een bosrijke omgeving met heel veel natuur. Ben je op zoek naar een uitdaging, beklim dan de Criox-Scialle op grens van de België en Frankrijk. Of breng een bezoek aan de grotten van Nichet waar je maar liefst 10 verschillende soorten vleermuizen wonen. Na een lange mountainbiketocht op één van de vele routes in de omgeving houden we een gezellig barbecue ter afsluiting.

Photos

BESCHRIJVING

Afwisseling

Denk jij bij de Ardennen gelijk aan België, dan ben je misschien niet de enige. Alleen je mist wel iets, want de zuidelijke uitloper van de Ardennen bevindt zich in Frankrijk en heeft minstens net zo mooie en leuke plekjes. De rivier de Maas heeft zich kronkelend een weg gebaand door het landschap. Het bosrijke gebied is een perfecte plek voor een avontuurlijke hike. Naast de vele outdooractiviteiten kunnen we ook wat van de cultuur uit deze regio meenemen. We kunnen een bezoek brengen aan de historische stad Sedan. Deze stad bezit het grootste fort van Europa, het Château-fort. Het kasteel heeft maar liefst een oppervlakte van circa 35.000 vierkante meter!

Accrobranche

Aan de rivier de Semois ligt de camping, onze uitvalsbasis van alle outdoor activiteiten. Ondanks dat de camping in het bos is gelegen, is er in de buurt een mooie recreatieplaats met directe toegang tot het strand voor een frisse duik na een inspannende mountainbiketocht. Op ongeveer een halfuur rijden ligt één van de hoogtepunten van deze week, Accrobrance. Uit dit Franse woord maakt je vast iets op van acrobatie. Juist, in dit park bevinden zich 6 verschillende parcoursen in de lucht op een oppervlakte van 5 hectare bos. Elk parcours heeft een andere moeilijkheidsgraad. De routes bestaan uit verschillende onderdelen zoals springmuren, schommels, netter, bruggen, ladders, trapezes en balken. In totaal zijn er wel 108 obstakels. Lef en geen hoogtevrees is voor dit activiteit dus een must om het tot een succes te maken!

REISDETAILS

Minibusjes – outdooractiviteiten – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • eten en drinken, samen koken
  • accrobrance-activiteit
  • gebruik van mountainbikes voor de helft van de groep
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • excursies en entreegelden
  • overige buitensportactiviteiten
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleiders Richard en Stephanie stellen zich vast aan je voor:

Mijn naam is Richard, ik ben 21 jaar oud en bij deze wil ik mij kort aan jou voorstellen als één van de reisleiders van het Ardennen Outdoor kamp. Ik ben een actief, energiek en georganiseerd persoon en ik ben dolgelukkig in de bossen en omgeving van de Ardennen, vandaar dat ik ook deze reis leid. In het dagelijkse leven ben ik bijna klaar met mijn sportopleiding en loop ik examenstage bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Ik ben altijd enthousiast over de Amarantreizen omdat je met een toffe en fijne groep mensen op pad bent waar je veel mee kunt lachen maar waar je ook een luisterend oor hebt. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor deze reis en ik hoop je te ontmoeten op de kennismakingsdag.


Hallo allemaal,

Hebben jullie ook zo’n zin in een weekje Ardennen? Ik wel! Heerlijk in de natuur en even weg van de alledaagse drukte. Mijn naam is Stephanie, 25 jaar jong en ik ben één van de reisleiders van het Ardennen Outdoor kamp. Yay! Als ik mijzelf mag omschrijven dan ben ik een enthousiast en avontuurlijk persoon en ga ik uitdagingen niet snel uit de weg. In het dagelijkse leven werk ik met heel veel plezier in het ziekenhuis en volg ik een opleiding tot verpleegkundige. Wat altijd zo vet is aan een reis met Amarant is dat je je geen moment hoeft te vervelen. Er is altijd wat leuks te beleven, vooral de tijd met elkaar en met God is zo fijn! Tot snel!! 🙂