Frankrijk

Ardennen Outdoor 1

Natuur & Actief

Mountainbiken, hiken, abseilen, raften, het kan allemaal tijdens deze outdoor reis. De Franse Ardennen is een perfecte bestemming voor een actieve vakantie in een bosrijke omgeving met heel veel natuur. Ben je op zoek naar een uitdaging, beklim dan de Criox-Scialle op grens van de België en Frankrijk. Of breng een bezoek aan de grotten van Nichet waar je maar liefst 10 verschillende soorten vleermuizen wonen. Na een lange mountainbiketocht op één van de vele routes in de omgeving houden we een gezellig barbecue ter afsluiting.

Photos

BESCHRIJVING

Afwisseling

Denk jij bij de Ardennen gelijk aan België, dan ben je misschien niet de enige. Alleen je mist wel iets, want de zuidelijke uitloper van de Ardennen bevindt zich in Frankrijk en heeft minstens net zo mooie en leuke plekjes. De rivier de Maas heeft zich kronkelend een weg gebaand door het landschap. Het bosrijke gebied is een perfecte plek voor een avontuurlijke hike. Naast de vele outdooractiviteiten kunnen we ook wat van de cultuur uit deze regio meenemen. We kunnen een bezoek brengen aan de historische stad Sedan. Deze stad bezit het grootste fort van Europa, het Château-fort. Het kasteel heeft maar liefst een oppervlakte van circa 35.000 vierkante meter!

Accrobranche

Aan de rivier de Semois ligt de camping, onze uitvalsbasis van alle outdoor activiteiten. Ondanks dat de camping in het bos is gelegen, is er in de buurt een mooie recreatieplaats met directe toegang tot het strand voor een frisse duik na een inspannende mountainbiketocht. Op ongeveer een halfuur rijden ligt één van de hoogtepunten van deze week, Accrobrance. Uit dit Franse woord maakt je vast iets op van acrobatie. Juist, in dit park bevinden zich 6 verschillende parcoursen in de lucht op een oppervlakte van 5 hectare bos. Elk parcours heeft een andere moeilijkheidsgraad. De routes bestaan uit verschillende onderdelen zoals springmuren, schommels, netter, bruggen, ladders, trapezes en balken. In totaal zijn er wel 108 obstakels. Lef en geen hoogtevrees is voor dit activiteit dus een must om het tot een succes te maken!

REISDETAILS

Minibusjes – outdooractiviteiten – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • eten en drinken, samen koken
  • accrobrance-activiteit
  • gebruik van mountainbikes voor de helft van de groep
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • excursies en entreegelden
  • overige buitensportactiviteiten
  • boekingskosten €23,-