Portugal

Azoren Sao Miguel 2

Natuur & Actief

Wie een bezoek brengt aan dit groene pareltje in de blauwe oceaan zal het niet snel vergeten. Omgeven door de Atlantische Oceaan, kilometers verwijderd van het vasteland, ligt het eiland Sao Miguel. Dit is het grootste van de eilandengroep de Azoren. De mooiste bezienswaardigheden van dit kratereiland bevinden zich in de natuur. Sommige plekjes doen paradijslijk aan met exotische planten, warmwaterbronnen, groene bergtoppen en onontdekte strandjes…

Photos

BESCHRIJVING

Walvissen

De Portugeze eilandengroep de Azoren staat op de wishlist van menig reiziger. Sao Miguel wordt ook wel het ‘groene eiland’ van de Azoren genoemd vanwege de groene weides en heuvellandschappen. Trek je met de auto door het landschap, dan zijn er tal van uitzichtpunten waarvandaan je het eiland kunt bewonderen. Echter, de mooiste plekjes bereik je via uitdagende, maar prachtige wandeltochten. Samen bezoeken we de natuurlijke hoogtepunten. We beklimmen stratovulkaan Agua de Pau om het schitterende kratermeer te bewonderen, bezoeken een botanische tuin en wandelen over de boulevard van de levendige stad Ponta Delgada. Het eiland kent een geschiedenis in de walvisvangst. Je kunt hier zelfs walvissen spotten; een unieke ervaring!

Regenwoud

Tijdens deze reis verblijven we op een camping, waarvandaan we op ontdekkingstocht gaan over het eiland. In het westen vind je Sete Cidades, een groot stuk natuur met twee beroemde kratermeren: een groene en een blauwe. De natuur eromheen laat groene bergen en zwarte lavastranden zien. In het oosten vind je het mooiste stuk voor de natuurliefhebber. Je waant je hier in een regenwoud, met een enorme verscheidenheid aan vogels (vogelliefhebbers opgelet!) en weelderige plantengroei. Het centrale deel van het eiland leent zich goed voor een stevige wandeling met als afsluiting een douche onder een warme waterval.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • retourvlucht
  • overnachting in 2-pers. tenten
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleidster Marit stelt zich aan je voor:

Hé! Leuk dat je op de website van Amarant bent beland. Mijn naam is Marit Verweij, woonachtig in de boeiende stad Rotterdam en 26 jaartjes oud. In het dagelijks leven werkzaam als gedragskundige, in mijn vrije tijd op stap met familie of vrienden, creatief bezig, genietend van de diversiteit van het leven, sterke koffie drinkend, aan het zingen of op reis. Reiservaring heb ik opgedaan in een heel aantal landen in Europa, in Bolivia (Zuid-Amerika) en ik heb gereisd in zo’n 8 landen van Afrika. Waarom ik een reis ga leiden? Mijn passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen, samen te genieten van natuur en cultuur, van elkaar te leren en meer te ontdekken van wie God is!