Portugal

Azoren Sao Miguel

Natuur & Actief

Wie een bezoek brengt aan dit groene pareltje in de blauwe oceaan zal het niet snel vergeten. Omgeven door de Atlantische Oceaan, kilometers verwijderd van het vasteland, ligt het eiland Sao Miguel. Dit is het grootste van de eilandengroep de Azoren. De mooiste bezienswaardigheden van dit kratereiland bevinden zich in de natuur. Sommige plekjes doen paradijselijk aan met exotische planten, warmwaterbronnen, groene bergtoppen en onontdekte strandjes…

Photos

BESCHRIJVING

Walvissen

De Portugeze eilandengroep de Azoren staat op de wishlist van menig reiziger. Sao Miguel wordt ook wel het ‘groene eiland’ van de Azoren genoemd vanwege de groene weides en heuvellandschappen. Trek je met de auto door het landschap, dan zijn er tal van uitzichtpunten waarvandaan je het eiland kunt bewonderen. Samen bezoeken we de natuurlijke hoogtepunten. We beklimmen vulkaan Do Fogo, bezoeken een botanische tuin en wandelen over de boulevard van de levendige stad Ponta Delgada. Het eiland kent een geschiedenis in de walvisvangst. Je kunt hier zelfs walvissen spotten; een unieke ervaring!

Regenwoud

Tijdens deze reis verblijven we in een accommodatie waarvandaan we op ontdekkingstocht gaan over het eiland. In het westen vind je Set Cidades, een groot stuk natuur met twee beroemde kratermeren: een groene en een blauwe. De natuur eromheen laat groene bergen en zwarte lavastranden zien. In het oosten vind je het mooiste stuk voor de natuurliefhebber. Je waant je hier in een regenwoud, met een enorme verscheidenheid aan vogels (vogelliefhebbers opgelet!) en weelderige plantengroei. Het centrale deel van het eiland leent zich goed voor een stevige wandeling met als afsluiting een douche onder een warme waterval.

REISDETAILS

vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • huurauto’s ter plaatse
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)