Estland

Baltische Staten kampeertrektocht

Rondreis

Ga mee op ontdekkingstocht door Estland, Letland en Litouwen! In deze Oostzeelanden zijn de kleurrijke hoofdsteden een bezoek waard, maar de natuur eromheen is ook absoluut indrukwekkend. Hoewel deze landen vaak in één adem worden genoemd, zijn de landschappen afwisselend en elk van deze drie landen ademt een eigen sfeer. Dit is een stukje onontdekt Europa dat een mooie mix heeft van oude steden, pittoreske dorpen en ongerepte natuur. In Estland bekijken we de gekleurde huizen van Tallinn, in Letland de Gütmans Grot in het nationaal park en in Litouwen het bedevaartsoord de ‘Heuvel der Kruisen’.

Photos

BESCHRIJVING

Ongerepte natuur
De natuurliefhebber, wandelaar, cultuurliefhebber en avonturier kan tijdens deze reis z’n hart ophalen. Estland kenmerkt zich door de vele kleine eilandjes aan de Baltische zee. Dit dunbevolkte gebied laat veel ruimte over voor de natuur. Je vindt hier een groot aantal vogels en in het beboste gedeelte van het land leven lynxen, bruine beren en wolven. Letland –het midden van de drie parels- bestaat zelfs voor 50% uit onaangetaste natuur! In Litouwen vind je wel vijf verschillende Nationale Parken. Dat zegt ons wel genoeg. We reizen door de drie landen om het zelf te ontdekken.

Wildkamperen
We starten en eindigen onze rondreis door de Baltische Staten in de havenstad Klaipėda, de aanlegplaats van de veerboot in Litouwen. Hiervandaan trekken we langs prachtige culturele en landschappelijke bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Hanzesteden Riga en Vilnius, de zonnige Oostzeekust en diverse Nationaal Parken. Onderweg overnachten we op verschillende campings en we kunnen zelfs wildkamperen! Je leert de natuur en cultuur van de Baltische Staten van binnenuit kennen.

REISDETAILS

Minibusjes- boot- kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
    bootovertocht Kiel – Klaipėda v.v. (overnachting in hut)
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer naar/van verzamelpunt
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. tent €  140 ,- p.p.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte informatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.