België

België Ardennen Deluxe 2

Natuur & Actief

Laat je verwennen tijdens deze Deluxe-reis. Op een prachtige locatie in het zuiden van de Ardennen, in de beroemde Vallée de la Semois, is het goed toeven. Deze streek heeft veel te bieden: wandelen, fietsen, mountainbiken, kanovaren, kajakken… ga maar door. De oevers van de Semois zijn uitermate geschikt voor korte en lange wandelingen. Er zijn honderden kilometers bewegwijzerde wandelpaden die je langs ruige rotsen en via mooie bruggetjes over het water voeren. De cultuurliefhebber kan in deze regio zijn hart ophalen aan de vele beroemde kastelen die te bezoeken zijn. Voor een mooie combinatie van natuur en cultuur ben je in deze omgeving aan het juiste adres!

Photos

BESCHRIJVING

Slingeren langs de Semois

Vlak bij de grens met Luxemburg ontspringt de Semois, een spectaculaire rivier, die na het oversteken van de Franse grens uitmondt in de Maas. De rivier heeft vele meanders en in één van deze lussen ligt de stad Bouillon, één van de populairste bestemmingen van de Ardennen. Hoog op drie rotspunten boven de rivier steekt het Kasteel van Bouillon uit. Deze middeleeuwse hoogteburcht bestaat uit drie forten die met elkaar zijn verbonden door bruggen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het landschap. Niet ver van onze accommodatie ligt het ‘graf van de reus’. Dit is een ander beroemd uitkijkpunt dat uitkijkt op een enorme beboste heuvel waaromheen een grote meander van de Semois stroomt.

Het luxe vakantiegevoel

Ons onderkomen tijdens deze reis is een voormalig hotel met een grote tuin met zwembad, gelegen vlakbij Bouillon. Om het luxe vakantiegevoel compleet te maken gaat er een kookliefhebber met deze reis mee die de maaltijden zal bereiden. Ook hopen we van de heerlijke streekproducten te proeven in de kleine stadjes en dorpjes die we bezoeken langs de Semois! Alles wat jij nog hoeft te doen is genieten van de prachtige omgeving. En dat is natuurlijk niet zo moeilijk in de mooiste vallei van de Ardennen!

Let op! Dit is een andere accommodatie dan Ardennen Deluxe 1

REISDETAILS

Deluxe – minibushes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes
  • overnachting in 1-pers. kamers
  • CO2-compensatie minibusjes*
  • maaltijden
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • consumpties buiten de maaltijden om
  • bedlinnen (€9,-) (optioneel)
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van € 170 ,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat maakt een Deluxe reis anders?
Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit. Geen zorgen over boodschappen, lekker niet hoeven koken. Extra veel tijd om te genieten van een boek, de prachtige omgeving en leuke reisgenoten. In zo’n geval past een Deluxe reis helemaal bij jou! Tijdens een Deluxe reis is er ruimte voor relaxte middagen, maar natuurlijk ook voor inspannende activiteiten, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat we tijdens een Deluxe reis worden vergezeld door een kookliefhebber, zodat we elke dag weer culinair kunnen genieten!

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING & KOOKLIEFHEBBER

Hoi! Mijn naam is Babette en ik ga als kookliefhebber mee met de Ardennen Deluxe 2 reis! Ik zorg dus voor wat extra luxe tijdens de reis door o.a. lekker te koken en bijvoorbeeld eens een speciaal ontbijtje klaar te maken. Ik kijk er naar uit! Naast koken houd ik van sportieve activiteiten (in het dagelijks leven doe ik aan kunstrolschaatsen, floatfit in het zwembad en hardlopen), acteren, wandelen en schilderen. Lekker creatief in ieder geval! Ik ben getrouwd met Sam en woon in Ede.

Ik werk als wandelcoach met mensen met stressklachten én als actrice en ben momenteel ook nog bezig met een acteeropleiding. Een bezig bijtje dus!

Reizen vind ik heerlijk, mijn favoriete vakantiebestemming is Ierland, omdat je er zo prachtig kunt wandelen en de cultuur en muziek spreken me erg aan. Als je op reis bent sta je veel meer open voor het onverwachte. Een gesprek met een ‘local’, een gerecht dat je niet kent, het uitzicht in een nationaal park, allemaal nieuwe ervaringen die je een rijker mens maken. Ik ben dus fan en jij waarschijnlijk ook, dus laten we er een hele mooie reis van maken!