Duitsland

Bikepacking Praag

Fietsen

Zin in een uitdagende fietstrektocht bij de oosterburen? Fiets dan mee naar Praag, waar we in etappes van ongeveer 60 km per dag naar toe fietsen vanaf Hannover Münden. Onderweg is er in Duitsland en Tsjechië van alles te zien en beleven. Deze prachtroute leidt je langs sfeervolle oude steden, bruisende rivieren, onneembare vestigingen en nostalgische kuuroorden. Ook passeer je de overgang van voormalig West – naar Oost-Duitsland. Je fietst door een gebergte en neemt een pitstop in Plzen, de bakermat van het pilsbiertje. Overal om je heen is rust en ruimte op de boswegen en stille landweggetjes. Uiteindelijk komen we moe en voldaan, maar met een ijzersterke conditie, aan in het bruisende Praag.

Photos

BESCHRIJVING

Geschiedenis en cultuur

We overnachten in kleine stadjes en sfeervolle plaatsjes aan de route. Na de eerste fietsdag komen we aan in Eschwege aan de rivier de Werra, met een prachtig oud stadhuis. Vroeger liep hier het IJzeren gordijn. Op de route ligt ook de stad Coburg, waar we al van ver het prachtige slot uit de 11e eeuw boven de stad uit zien torenen. Ook passeren we Klaster Tepla, een eeuwenoud klooster dat in de communistische tijd ernstig in verval raakte. Na de grens met Tsjechië fietsen we door de studentenstad Plzen, wereldberoemd geworden door hun brouwerij Pilsner Urquell. Ook staat er één van de grootste synagogen ter wereld, gebouwd in 1893. Via de steeds drukker wordende route langs de Moldau bereiken we uiteindelijk Praag!

Afwisseling

Onze fietstocht start in Hannover Münden, waar we de fietsen en onze bagage heenrijden in een busje. We overnachten in Hannover Munden en maken ons klaar voor de ongeveer 700 fietskilometers die voor ons liggen! We fietsen met bepakking en slapen aan de route in sfeervolle pensions en eenvoudige hotels. ’s Avonds kunnen we een terrasje pakken en een lekker lokaal gerecht bestellen. Dat is dan weer een voordeel van de vele verschillende plaatsen die we bezoeken, elke keer hebben we weer een nieuwe, verrassende menukaart. Daarnaast genieten we uiteraard onderweg van de historische stadjes en de prachtige natuur om ons heen. De zondagen tijdens deze reis houden we rust en wanneer mogelijk bezoeken we een lokale kerk. Na 11 fietsdagen is het einde in zicht, Praag. We hebben ruim twee dagen om deze hoofdstad te ontdekken, van de Praagse burcht tot de St. Vithuskathedraal tot de Karelsbrug. Met de trein gaan we moe, maar hopelijk voldaan na ruim twee weken fietsen en beleven, terug naar Nederland.

REISDETAILS

Fietsen – busje/trein – accommodaties

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachtingen onderweg in accommodaties, hotels en hostels
  • vervoer naar Hannover Münden
  • treinticket Praag – Nederland
  • gebruik van fietsen
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-