Curacao

Blauw Curaçao

Natuur & Actief

Bon bini! Op Curaçao zal je overal waar je komt deze vrolijke groet horen. Op dit bijzondere eiland, dat onder het Koninkrijk der Nederlanden valt, kun je zwemmen in doorzichtig blauw water, luieren in een hangmatje onder de palmbomen en genieten van de alsmaar aanwezige zon! Hoewel op Curaçao het leven allemaal wat langzamer en ‘relaxter’ gaat, kun je op dit eiland ook heel goed actief bezig zijn. Wat dacht je van hiken, mountainbiken, snorkelen en duiken afgewisseld met een potje volleybal op het strand? Uitrusten doe je daarna wel, met een heerlijke awa di lamunchi, want met het warme weer is er geen betere dorstlesser dan dit limoenwater!

Photos

BESCHRIJVING

Cactussen

Met zoveel water om je heen is Curaçao een walhalla voor watersportliefhebbers. Ga duiken of snorkelen en laat je verbazen door prachtig gekleurde vissen, het koraal in de onderwaterwereld of het roestig scheepswrak voor de kust van Klein Curaçao. Ontdek geheime grotten tijdens je kajaktocht over zee. Of beklim de top van de 372 meter hoge Christoffelberg. Vergis je niet, het is een pittige klim en vlak voor de top is het even klauteren, maar je wordt beloond met een prachtig panorama. Wil jij een tandje sneller? Huur dan een fiets of mountainbike en ontdek de cactussen in de wilde natuur van de Hatovlakte “op z’n Hollands” vanaf de pedalen.

Flamingo’s

We verblijven in een heerlijke accommodatie op dit zonnige eiland. In vijf minuten sta je op het prachtige witte strand, maar ook in het natuurgebied dat geliefd is onder wandelaars en mountainbikers. Hier vind je duizenden flamingo’s en andere vogels. Ook in de accommodatie zelf is het goed toeven. Een mooie tuin met bomen zorgt voor schaduwplekken waar je uit de zon, naast het zwembad, heerlijk kunt uitrusten met een goed boek.  Door het tropische klimaat ga je vanzelf een versnelling terug. Wij zullen niet oordelen, het is tenslotte vakantie.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • retourvlucht
  • vervoer met huurauto’s
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • CO2-compensatie vluchten €50,- per persoon (optioneel)
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen naar Curaçao heb je een geldig paspoort nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Voorbeeld Dagprogramma

Hieronder volgt een voorbeeld van het dagprogramma.
Let op! Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1

Vandaag vliegen we naar Airport Hato (Curaçao).

Dag 2

We verkennen het Shete Boka National Park, dat in het noorden van het eiland ligt. Een prachtige plek voor een wandeling langs de kust. Naast het indrukwekkende –door golven uitgesleten- landschap, is dit ook een plek waar schildpadden liggen te broeden. Onderweg genieten we van een picknick.

Dag 3

Wie aan Curaçao denkt, ziet ongetwijfeld de gekleurde huisjes aan de handelskade voor zich. Vandaag gaan we Willemstad verkennen. In de wijk Punda staan deze typische huisjes omringd met gezellige marktjes, eettentjes, winkeltjes en allemaal met heel veel kleur!

Dag 4

We bekijken vandaag de grotten van Hato. Naast de indrukwekkende gangen, zijn ook de verhalen die hier in de geschiedenis zijn beleefd super interessant. ’s Middags nemen we een duik in het prachtige blauwe water. Al snorkelend spotten we met een beetje mazzel zeeschildpadden en vissen met allerlei patronen.

Dag 5

Vandaag staan we vroeg op voor een pittige beklimming van de Christoffelberg (370 meter). Op de top hebben we bij helder weer een prachtig uitzicht over het hele eiland. Deze wandeling kan verschoven worden naar een andere dag bij bewolkt weer. Hiervoor zijn bergschoenen categorie AB of B verplicht. In de loop van de middag wandelen we weer naar beneden voor een aanvullend bezoek aan het prachtige Christoffelpark. Rijke flora en fauna is hier te bewonderen. We zullen tijd tekort komen.

Dag 6

’s Ochtends maken we weer een prachtige wandeling in de natuur om ’s middags een bezoek te brengen aan de Savonetplantages. Hier staan we stil bij het slavernijverleden.

Dag 7

Een rustdag. We kunnen vandaag een lokale kerkdienst bezoeken.

Dag 8

We maken een wandeling door de grootste kruidentuin en aansluitende aloëplantages, en nemen een kijkje bij het productieproces. Als we tijd over hebben, brengen we een bezoek aan de aangrenzende struisvogelfarm.

Dag 9

Vandaag stappen we in een kajak en maken een mooie tocht op zee.

Dag 10

Met de boot brengen we een bezoek aan Klein-Curaçao. Dit kleine eilandje naast Curaçao heeft een prachtig strand. Hier kunnen we heerlijk relaxen voordat we morgen weer richting Nederland vertrekken.

Dag 11

Vandaag vliegen we naar Nederland.

Dag 12

Aankomst in Nederland.