Nederland

Betuwe Bloesemroute

Natuur & Actief

Lenteliefhebbers opgelet: tijdens deze reis nemen we een duik in een zee van bloeiende boomgaarden. De Betuwe, ook wel de fruittuin van Nederland genoemd, is een gebied om verliefd op te worden! Tijdens deze midweek is de omgeving versierd met bloesempracht op z’n mooist. De vele fruitbomen die in bloei staan vormen een prachtig decor voor een wandel- of fietstocht. Snuif de zoete lentelucht op terwijl je wandelt langs de schilderachtige dorpjes in het uitgestrekte rivierenlandschap.

Photos

BESCHRIJVING

Levend schilderij
Ga je in het voorjaar naar de Betuwe, dan weet je dat met de winter voorlopig weer even is afgerekend. Bloesemtijd betekent hier: de natuur in. Al wandelend of fietsend genieten we van het levende schilderij om ons heen en genieten we van het fruit dat wordt aangeboden in stalletjes langs de weg. We genieten niet alleen van de kleur aan de bomen, maar ook van de prachtige uitzichten die de omgeving ons biedt. De uiterwaarden, dijken en rivieren, zoals de Lek en de Maas, zorgen voor weidse vergezichten.

Fruitbaasje
Naast al de pracht die de natuur ons tijdens deze reis te bieden heeft, mogen we ook het cultureel aanbod van de Betuwe niet onderschatten. Denk eens de welbekende Flipje Tiel. Hij is onlosmakelijk verbonden met de Betuwe. In het streekmuseum van Tiel kom je meer te weten over de geschiedenis van dit fruitbaasje. Maar ook de stad Culemborg en het pittoreske Buren met haar interessante Oranje-historie zijn een bezoek waard. Tijdens deze reis verblijven we in een luxe boerderij in de landelijke omgeving van Zoelen. Het sfeervolle interieur, de gezellige eetkamer en het terras in de zon zorgen voor een comfortabel onderkomen.

REISDETAILS

Fietsen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in een accommodatie
  • gebruik van fietsen
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-