Nederland

Betuwe Bloesemroute

Natuur & Actief

Lenteliefhebbers opgelet: tijdens deze reis nemen we een duik in een zee van bloeiende boomgaarden. De Betuwe, ook wel de fruittuin van Nederland genoemd, is een gebied om verliefd op te worden! Tijdens deze midweek is de omgeving versierd met bloesempracht op z’n mooist. De vele fruitbomen die in bloei staan vormen een prachtig decor voor een wandel- of fietstocht. Snuif de zoete lentelucht op terwijl je wandelt langs de schilderachtige dorpjes in het uitgestrekte rivierenlandschap.

Photos

BESCHRIJVING

Levend schilderij
Ga je in het voorjaar naar de Betuwe, dan weet je dat met de winter voorlopig weer even is afgerekend. Bloesemtijd betekent hier: de natuur in. Al wandelend of fietsend genieten we van het levende schilderij om ons heen en genieten we van het fruit dat wordt aangeboden in stalletjes langs de weg. We genieten niet alleen van de kleur aan de bomen, maar ook van de prachtige uitzichten die de omgeving ons biedt. De uiterwaarden, dijken en rivieren, zoals de Lek en de Maas, zorgen voor weidse vergezichten.

Fruitbaasje
Naast al de pracht die de natuur ons tijdens deze reis te bieden heeft, mogen we ook het cultureel aanbod van de Betuwe niet onderschatten. Denk eens de welbekende Flipje Tiel. Hij is onlosmakelijk verbonden met de Betuwe. In het streekmuseum van Tiel kom je meer te weten over de geschiedenis van dit fruitbaasje. Maar ook de stad Culemborg en het pittoreske Buren met haar interessante Oranje-historie zijn een bezoek waard. Tijdens deze reis verblijven we in een luxe boerderij in de landelijke omgeving van Zoelen. Het sfeervolle interieur, de gezellige eetkamer en het terras in de zon zorgen voor een comfortabel onderkomen.

 

REISDETAILS

Fietsen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in een accommodatie
  • gebruik van fietsen
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar en van accommodatie
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €10,- tot 15,- p.p. per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleider Alfred stelt zich voor:

Ik ben Alfred en ik heb al heel wat actieve reizen voor Amarant Reizen mogen leiden. Zo heb ik aardig wat jaren terug met Amarant de bloesemtocht gelopen. In het voorjaar staat de Betuwe volop in bloei. Een prachtig gezicht waarvoor men zich geen lange reizen naar een ver buitenland hoeft te getroosten. Ik kijk er dan ook naar uit om de Betuwe komend voorjaar opnieuw te doorkruisen. Om dan geen tijd te hoeven verdoen met het aflopen van winkels, doe ik de boodschappen zoveel mogelijk vooraf. Het liefst ben ik dan ook de hele dag lekker actief buiten, of dat nu wandelend, fietsend of skiënd is. En met plezier bereid ik daarna een eenvoudig, maar afwisselend en voedzaam maal. De luxe accommodatie nabij Zoelen biedt daartoe weer alle gelegenheid. En ook om vervolgens onderuit te zakken voor een serieuze overdenking en een goed gesprek, met ten slotte nog een leuk spelletje of de ruimte om dankbaar weg te doezelen bij een lekker drankje ter afronding van een mooie en gezellige dag.