Canada

Canada kampeertrektocht

Trektocht

Van besneeuwde drieduizenders tot uitgestrekte oerbossen en kurkdroge prairies: deze reis voert langs alle hoogtepunten van West-Canada. In de westelijke staat British Columbia liggen maar liefst zeven (!) nationaal parken op je te wachten. Bovendien behoort zo’n 12 procent van de staat tot beschermd natuurgebied. De perfecte plek voor een kampeeravontuur! Wandel langs huizenhoge watervallen, waag je op het ijs van een gletsjer, of laat een panoramisch vergezicht je de adem benemen. Ondertussen voeren de Icefields Parkway en Trans-Canada Highway je langs honderden kilometers indrukwekkende natuur.

Photos

BESCHRIJVING

Gletsjermeren, watervallen en wildlife

Op de grens met de staat Alberta verrijzen de Rocky Mountains, een bergketen die helemaal doorloopt tot in de Verenigde Staten. Hier ligt Jasper National Park, dat bekend staat om zijn gletsjermeren, watervallen en wildlife. Je kunt er geweldig hiken, een kanotocht maken over een spiegelglad meer, of gewoon even uit je auto stappen voor een mooie foto. Voor een échte Arctische ervaring moet je naar Glacier National Park, het meest actieve lawinegebied ter wereld. Hier bevindt zich de imposante Illecillewaet gletsjer, oftewel de ‘Great Glacier’. Ten zuiden van Jasper ligt Yoho National Park, bekend van de natuurlijke rotsbrug over de Kicking Horse River. Uniek zijn de zogenaamde ‘hoodoos’, enorme pilaren die zijn uitgesleten door smeltende gletsjers. Het lijken wel reuzen, zoals ze boven de rotsen uitsteken! Wil je graag wilde dieren spotten? Dan is Wells Gray Provincial Park een goede plek. Beren, herten en elanden loop je hier zomaar tegen het lijf. Welkom in het Wilde Westen!

Avontuurlijke kampeertrektocht

De route van deze kampeertrekking ligt gedeeltelijk vast: in overleg met de groep voert de reisleider je langs de mooiste plekjes van West-Canada. Een reis op maat dus! Je slaapt in tenten op campings, in of aan de rand van een nationaal park, of op plekken die handig langs de route liggen. Het wordt een avontuurlijke trektocht waarbij je vele kilometers zult afleggen, maar ook de rust en de ruimte hebt om van de Canadese natuur te genieten. Van woestijnen tot rivieren van ijs: zelden zie je zoveel afwisseling tijdens één reis. Canada is een onvergetelijk bestemming!

Let op! Voor deze reis wordt een verplichte voorontmoeting georganiseerd. Datum en locatie volgt.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in 2-pers. tenten
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • entreekosten nationale parken
  • CO2-compensatie vlucht €50,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

TRANSPORT EN VERBLIJF

Vervoer

Je vliegt van Nederland naar Vancouver v.v. Je dient op eigen gelegenheid naar en van de Nederlandse luchthaven te reizen. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en –plaats aangeven. Houd er rekening mee dat je in ieder geval 2½ uur voor vertrek aanwezig moet zijn. Het is belangrijk dat je je tijdig opgeeft voor deze reis. Circa drie maanden voor aanvang van de reis zijn we vaak genoodzaakt niet gebruikte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Tickets zijn dan alleen nog op aanvraag en de kans bestaat dat er geen plaats meer is of dat de prijs van de tickets is gestegen.

In Canada wordt er gebruik gemaakt van huurauto’s. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de campings (wanneer vooraf bekend) en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights

Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen buiten Europa heb je een geldig paspoort nodig.

Toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen moeten een eTA (elektronische reisvergunning) aanvragen.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.