Canada

Canada kampeertrektocht

Trektocht

Van besneeuwde drieduizenders tot uitgestrekte oerbossen en kurkdroge prairies: deze reis voert langs alle hoogtepunten van West-Canada. In de westelijke staat British Columbia liggen maar liefst zeven (!) nationaal parken op je te wachten. Bovendien behoort zo’n 12 procent van de staat tot beschermd natuurgebied. De perfecte plek voor een kampeeravontuur! Wandel langs huizenhoge watervallen, waag je op het ijs van een gletsjer, of laat een panoramisch vergezicht je de adem benemen. Ondertussen voeren de Icefields Parkway en Trans-Canada Highway je langs honderden kilometers indrukwekkende natuur.

Photos

BESCHRIJVING

Gletsjermeren, watervallen en wildlife

Op de grens met de staat Alberta verrijzen de Rocky Mountains, een bergketen die helemaal doorloopt tot in de Verenigde Staten. Hier ligt Jasper National Park, dat bekend staat om zijn gletsjermeren, watervallen en wildlife. Je kunt er geweldig hiken, een kanotocht maken over een spiegelglad meer, of gewoon even uit je auto stappen voor een mooie foto. Voor een échte Arctische ervaring moet je naar Glacier National Park, het meest actieve lawinegebied ter wereld. Hier bevindt zich de imposante Illecillewaet gletsjer, oftewel de ‘Great Glacier’. Ten zuiden van Jasper ligt Yoho National Park, bekend van de natuurlijke rotsbrug over de Kicking Horse River. Uniek zijn de zogenaamde ‘hoodoos’, enorme pilaren die zijn uitgesleten door smeltende gletsjers. Het lijken wel reuzen, zoals ze boven de rotsen uitsteken! Wil je graag wilde dieren spotten? Dan is Wells Gray Provincial Park een goede plek. Beren, herten en elanden loop je hier zomaar tegen het lijf. Welkom in het Wilde Westen!

Avontuurlijke kampeertrektocht

De route van deze kampeertrekking ligt gedeeltelijk vast: in overleg met de groep voert de reisleider je langs de mooiste plekjes van West-Canada. Een reis op maat dus! Je slaapt in tenten op campings, in of aan de rand van een nationaal park, of op plekken die handig langs de route liggen. Het wordt een avontuurlijke trektocht waarbij je vele kilometers zult afleggen, maar ook de rust en de ruimte hebt om van de Canadese natuur te genieten. Van woestijnen tot rivieren van ijs: zelden zie je zoveel afwisseling tijdens één reis. Canada is een onvergetelijk bestemming!

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in 2-pers. tenten
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • entreekosten nationale parken
  • CO2-compensatie vlucht €50,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-