Spanje

Canarische eilanden: Fuerteventura

Natuur & Actief

Welkom op de Canarische Eilanden! Deze eilandengroep ligt dicht bij de noordwestkust van Afrika, in de buurt van Marokko. Wij bezoeken één van de meest ruige eilanden: Fuerteventura. Het landschap is vulkanisch en onherbergzaam, vol met cactussen en diepe ravijnen. Die ravijnen kunnen ineens kleine oases herbergen. De geitenhouderij is populair op dit eiland: je vindt er meer geiten dan inwoners! Wat je er nog meer vindt: mooie, authentieke dorpjes, natuurparken, kilometers aan zandduinen en natuurlijk prachtige witte stranden met helderblauw water. 

Photos

BESCHRIJVING

ZWARTE LAVAROTSEN

Dit vulkanische eiland in het oosten van de eilandengroep heeft een heel eigen klimaat en karakter. Fijn saharazand heeft een landschap gecreëerd van prachtige zandduinen. Dit, naast de zwarte lavarotsen en witte stranden, vormt samen een kleurrijk en boeiend eiland. Onze uitvalsbasis is het dorpje Lajares, een charmant dorpje in een schilderachtige omgeving. We kunnen vanaf hier het eiland verkennen maar ook een uitstapje maken naar Lobos. Dit eilandje, op slechts 15 minuten varen, heeft een geheel eigen flora en fauna. Wandel het eiland rond langs lagunes en witte stranden, of breng een bezoek aan het kleine vissersdorpje. Van die authentieke dorpjes kom je overigens regelmatig tegen op Fuerteventura. Het traditionele Tefia bijvoorbeeld, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Of bezoek één van de musea in Bentancuria, dat ooit de hoofdstad van het eiland was.

VOGELRIJK 

Naast stranden en dorpjes, heeft het eiland ook een paar beschermde natuurparken die honderden vogelsoorten herbergen. Vanaf de ‘miradors’ zijn de uitzichten adembenemend. Het aangename klimaat biedt in het voorjaar volop mogelijkheden voor een strandwandeling bij zonsondergang, of een duik in de zee.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • overnachtingen in groepsaccommodatie
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie per huurauto €1,21
 • reisleiding

NIET INBEGREPEN

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • CO2-compensatie vluchten: €14,14 p.p. (optioneel)
 • boekingskosten €23,-

Geef je ruim twee maanden voor vertrek op. Daarna is deelname aan deze reis op aanvraag.

REISKAART

TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

Je vliegt van Nederland naar Fuerteventura v.v. Je dient op eigen gelegenheid naar en van de Nederlandse luchthaven te reizen. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en –plaats aangeven. Houd er rekening mee dat je in ieder geval 2½ uur voor vertrek aanwezig moet zijn. Het is belangrijk dat je je tijdig opgeeft voor deze reis. Circa drie maanden voor aanvang van de reis zijn we vaak genoodzaakt niet gebruikte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Tickets zijn dan alleen nog op aanvraag en de kans bestaat dat er geen plaats meer is of dat de prijs van de tickets is gestegen.
Op Fuerteventura wordt gebruik gemaakt van huurauto’s. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als je ingedeeld wordt als hoofdbestuurder, heb je ook een creditcard op naam nodig.

VERBLIJF

We verblijven in een gezellige groepsaccommodatie op Fuerteventura.

PRAKTISCHE INFORMATIE

TYPE REIS

In de omgeving kun je heerlijk wandelen en dat gaan we dan ook zeker doen. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om te genieten van de blauwe zee en de najaarszon. Fuerteventura betekent ‘sterke wind’ en die voel je dan ook op het eiland; zeker in het noorden bij Corralejo en aan de westkust. Maar dat is op dit zonnige eiland juist een welkome afwisseling. Dit wordt een ontspannen vakantie, met een mooie mix tussen ontspanning en actief eropuit trekken. Het is belangrijk om goed uitgerust aan de reis te beginnen.

MAALTIJDEN

Maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de accommodatie zullen we met elkaar de maaltijden bereiden.

KLIMAAT

Fuerteventura is het meest zonnige eiland van de Canarische eilanden, met gemiddeld 7 zonuren per dag in de winter en 9 zonuren per dag in de zomer. Regen komt bijna niet voor; wel kan het in deze tijd van het jaar soms bewolkt zijn. Reken op een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden. Meer informatie over het weer op je vakantiebestemming kun je vinden op www.weeronline.nl.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Valuta

Op Fuerteventura kun je gewoon met de euro betalen. Geld opnemen kan bij de geldautomaten met behulp van je pinpas.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij onze organisatie terecht. Als je vaker op reis gaat kun je bij ons ook een doorlopende reisverzekering afsluiten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is vijf dagen na boeking niet meer mogelijk.
Voor een bezoek aan Fuerteventura heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten

Voor Fuerteventura heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Het is zinvol om deze zo nodig tijdig aan te vragen. De periode van afhandeling verschilt per gemeente. Een paspoort is tien jaar geldig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Fuerteventura erkend.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

MEER WETEN?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites: