Frankrijk

Cantignergues Variant

Natuur & Actief

Rijd naar de Zuid-Franse zon en geniet van een reis met nét dat beetje extra gemak. Comfortabele huizen met éénpersoonskamers, een verfrissend zwembad én een decor van beboste hellingen, wijnvelden en sfeervolle dorpjes. Onze standplaats is het authentieke dorpje Cantignergues, een klein Frans gehucht van niet meer dan een handvol huizen, middenin de streek Minervois. 

Photos

BESCHRIJVING

Wandelparadijs

Tijdens deze reis maken we actieve uitstapjes in de omgeving. Cantignergues is gelegen aan de voet van de Pyreneeën, in een middelgebergte dat bescherming geniet als parc naturel régional. Wie het riviertje de Cesse volgt dat langs het dorp stroomt, ziet het liefelijke dal al snel veranderen in een ruige, smalle kloof. Een landschap van grotten en steile steenwanden staat garant voor een adembenemende wandelervaring. Bijzonder is de wandeling in de buurt van het stadje Minerve, dat dankzij haar strategische ligging één van de best bewaarde bolwerken van de Katharen is. De wandelroute loopt onder andere langs een natuurlijke brug, die door de rivier is uitgesleten in de kalk. Door glooiende wijngaarden maak je kennis met het hart van de streek. Lokale wijnboeren staan klaar om je alles te vertellen over hun eeuwenoude ambacht.

Sfeervolle ambiance

We verblijven met elkaar in een gezellige groepsaccommodatie in het plaatsje Cantignergues. Dit vakantiedorpje bestaat uit een verzameling van 18e- en 19e-eeuwse Franse huizen die volledig zijn gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Het behoud van enkele authentieke details in het interieur zorgt voor een sfeervolle ambiance. In het dorp vind je een groepsruimte met bar, een dorpsterras met prachtig uitzicht over de vallei en een klein kapelletje, gehuisvest in een voormalige wijnkelder. Voor wat verkoeling neem je een duik in het zwembad, of daal je af naar het beekje de Cesse.

REISDETAILS

Minibusjes en/of auto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 1-pers. kamers*
  • vervoer met minibusjes en/of auto’s**
  • overnachtingshotel op de heenreis (in 2-pers. kamers)
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • excursies en entreegelden
  • maaltijden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een eigen douche geldt een toeslag van €29,-
**Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €299,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Eén van de reisleiders, Ineke, stelt zich vast aan je voor:

Ik ben Ineke en ik woon in Apeldoorn. Het motto van de Amarant reizen is mij op het hart geschreven!
Elkaar ontmoeten. Wat is er mooier dan samen reizen, nieuwe contacten leggen, boeiende gesprekken voeren en jezelf kunnen zijn binnen een groep. Door mijn werk in het (speciaal) onderwijs heb ik ervaring met groepen en groepsprocessen. Ik kijk er al naar uit om me in te zetten om samen met jou deze vakantie tot een prachtige ervaring te maken.
Samen geloven. God zien in alles wat Hij heeft gemaakt, van het kleinste bloemetje tot de majestueuze bergen en dat met elkaar delen. God ontmoeten in Zijn Woord, wat zegt Hij vandaag tegen ons. God zien in ons leven, in blijde en in verdrietige tijden is Hij er bij.
Avontuurlijk genieten. Genieten in de natuur, grenzen van je kunnen verkennen, net even iets anders dan een gewone reis. Mij trekt dat heel erg aan, jou ook?