Frankrijk

Cantignergues Variant

Natuur & Actief

Rijd naar de Zuid-Franse zon en geniet van een reis met nét dat beetje extra gemak. Comfortabele huizen met éénpersoonskamers, een verfrissend zwembad én een decor van beboste hellingen, wijnvelden en sfeervolle dorpjes. Onze standplaats is het authentieke dorpje Cantignergues, een klein Frans gehucht van niet meer dan een handvol huizen, middenin de streek Minervois. 

Photos

BESCHRIJVING

Wandelparadijs

Tijdens deze reis maken we actieve uitstapjes in de omgeving. Cantignergues is gelegen aan de voet van de Pyreneeën, in een middelgebergte dat bescherming geniet als parc naturel régional. Wie het riviertje de Cesse volgt dat langs het dorp stroomt, ziet het liefelijke dal al snel veranderen in een ruige, smalle kloof. Een landschap van grotten en steile steenwanden staat garant voor een adembenemende wandelervaring. Bijzonder is de wandeling in de buurt van het stadje Minerve, dat dankzij haar strategische ligging één van de best bewaarde bolwerken van de Katharen is. De wandelroute loopt onder andere langs een natuurlijke brug, die door de rivier is uitgesleten in de kalk. Door glooiende wijngaarden maak je kennis met het hart van de streek. Lokale wijnboeren staan klaar om je alles te vertellen over hun eeuwenoude ambacht.

Sfeervolle ambiance

We verblijven met elkaar in een gezellige groepsaccommodatie in het plaatsje Cantignergues. Dit vakantiedorpje bestaat uit een verzameling van 18e- en 19e-eeuwse Franse huizen die volledig zijn gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Het behoud van enkele authentieke details in het interieur zorgt voor een sfeervolle ambiance. In het dorp vind je een groepsruimte met bar, een dorpsterras met prachtig uitzicht over de vallei en een klein kapelletje, gehuisvest in een voormalige wijnkelder. Voor wat verkoeling neem je een duik in het zwembad, of daal je af naar het beekje de Cesse.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 1-pers. kamers*
  • vervoer met minibusjes**
  • overnachtingshotel op de heenreis
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • excursies en entreegelden
  • maaltijden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een eigen douche geldt een toeslag van €29,-
**Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €299,-