Frankrijk

Chateâu Allonne Single

Natuur & Cultuur

We strijken neer in het departement Oise ten noorden van Parijs. De groene heuvels en goudgele korenvelden van de Oise zijn een lust voor het oog. Ieder dorpje heeft wel een middeleeuws gebouw, een kathedraal of iets anders moois van vroeger voor je bewaard. De wereldstad Parijs ligt binnen handbereik. Dit gebied was heel lang erg geapprecieerd door de Franse koningen. Daarom vind je er veel kastelen, mooi aangelegde tuinen en een rijkdom van architectuur. Ook ons prachtige verblijf in een 18e-eeuws kasteel brengt je in de sferen van de Franse vorsten.

Photos

BESCHRIJVING

Natuur en cultuur

Vanuit onze accommodatie kun je heerlijke wandelingen maken over heuvels, door bossen en langs goudgele korenakkers. Je snapt meteen waarom dit gebied zo geliefd was bij Franse vorsten. Bezoek de toeristische plekjes, of loop gewoon op de bonnefooi van dorpje naar dorpje. Overal is wel iets te zien. Natuurlijk zullen we ook Parijs bezoeken. Beklim de Eiffeltoren, bezoek de Arc de Triomphe en wandel door artistieke straatjes. Een volle dag wisselen we af met een relaxte dag in het recreatiegebied op zo’n 20 minuten rijden vanaf de accommodatie. Hier kunnen we heerlijk zwemmen of een rondje waterfietsen op het meer.

Kastelen, kathedralen en paleizen

Als je ooit droomde van een vakantie in een kasteel, dan is dit je kans. Frankrijk herbergt honderden kastelen die je overdag kunt bezoeken. Maar overnachten in een kasteel is een unieke beleving. Net buiten de prachtige stad Beauvais, ten noorden van Parijs, staat een kasteel uit de 18e eeuw met antieke meubels, een grote woonkamer en speelkamer. We verblijven deze hele vakantie in dit prachtige kasteel met lange gangen, veel kamers die allemaal met elkaar verbonden zijn, en een sfeervolle inrichting. Elke kamer heeft zijn eigen, unieke karakter. Rond het kasteel ligt een enorme tuin met een tennisbaan. In Beauvais vind je onder andere de hoogste kathedraal ter wereld, een oud bisschoppelijk paleis en een leuk tapijtenmuseum. Ook vind je er een ultramodern zwembad en een groot winkelcentrum. Een echte afwisselende vakantie dus voor de natuur en cultuur liefhebbers!

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €  70 ,- p.p.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat maakt een Singlereis anders?
Ben jij single, houd je van avontuur en kijk je ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen? Maak dan kennis met onze Singlereizen! Samen genieten we op een ongedwongen manier van een actieve vakantie. Tijdens de verschillende activiteiten leer je je gelijkgestemde reisgenoten beter kennen, jullie hebben immers al voor dezelfde bestemming gekozen. Het doel van een singlereis is niet om mensen aan elkaar te koppelen of een date te faciliteren, wij zijn immers geen datingbureau. We hopen uiteraard dat er nieuwe, mooie vriendschappen zullen ontstaan, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat er geen stellen deel mogen nemen aan een Singlereis.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.