Frankrijk

Corsica 1

Natuur & Actief

Wat krijgen wij steeds enthousiaste reacties terug van onze reizen naar Corsica! Dit schitterende eiland heeft namelijk alles. Ruig en bergachtig binnenland, een mix van Franse en Italiaanse invloeden, idyllische strandjes met blauwe baaien… We concentreren ons tijdens deze reis vooral op het noorden van het eiland. We wandelen door de bergachtige omgeving van het binnenland, brengen een bezoek aan een van de noordelijke steden en genieten ’s avonds van een typische Soupe Corse. Maak je borst nat voor een afwisselende ontdekkingstocht op dit ruige eiland.

Photos

BESCHRIJVING

RODE ROTSEN

Wie op het Franse eiland is geweest, praat honderduit over de prachtige natuur en zijn rijke geschiedenis. De natuurliefhebber die graag actief bezig is, vindt in Corsica een uitstekende vakantiebestemming voor het voorjaar. Het landschap van het eiland varieert van rode rotsen langs de kust tot groene bergachtige binnenlanden en unieke flora en fauna op de schiereilanden. De hikingroutes leiden je door deze prachtige natuur met watervallen en verkoelende meren. Voor de actieveling die zich graag onder water bevindt, is het wrak van een bommenwerper bij Baie de Calvi een mooi dieptepunt.

MULTICULTUREEL

We reizen met openbaar vervoer naar luchthaven Brussel Charlerois. Hiervandaan vliegen we naar Corsica. Tijdens de reis kamperen we in het noorden van Corsica. Naast dat we actief bezig zijn in de natuur, is er ook tijd voor culturele uitstapjes. Door de geschiedenis heeft Corsica naast de Franse cultuur ook wat van de Griekse en Italiaanse meegekregen. Dit zie je terug in de architectuur, die je in de grotere steden vindt. Maar ook in de vorm van door de Romeinen aangelegde warmtebronnen die nog steeds in gebruik zijn. Deze reis naar Corsica laat je kennis maken met een verrassend eiland.

REISDETAILS

Openbaar vervoer en vliegen – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-persoonstenten
  • retour vliegticket vanaf Brussel Charleroi – Corsica
  • openbaar vervoer vanaf verzamelpunt naar Brussel Charlerois
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:
https://www.27vakantiedagen.nl/frankrijk/corsica/
https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/corsica

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijd pot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Wie gaat er mee??

We gaan heerlijk vroeg in het seizoen naar Corsica!! Ik heb er al zin in; de bergen én de zee in, samen actief én samen ontspannen; een beter leven bestaat er volgens mij niet ;). Maar laat ik me even voorstellen: Ik ben Marijke Versteeg en met Amarant-gangers op pad is al jaren mijn passie. Elkaar ontmoeten, samen op avontuur en samen dingen tegenkomen, er samen iets moois van maken; zoals elk land anders is, is ook elke reis weer compleet anders!

Ga je mee Corsica ontdekken??