Tsjechië

Cultuur en natuur Tsjechië

Natuur & Cultuur

In het hart van Europa ligt Tsjechië, een land dat vooral geliefd is vanwege de sprookjesachtige hoofdstad Praag met haar vele torens en historische gebouwen. Maar er is veel meer te zien en te ontdekken dan Praag alleen. Door het hele land liggen kastelen, burchten en ruïnes, als eeuwenoude erfstukken van vroegere koningen en edelen. Naast een rijk verleden heeft Tsjechië ook vele natuurrijkdommen. Je vindt er groene bergen, grillige zandsteenformaties en snelstromende rivieren. Tijdens deze reis genieten we zowel van de cultuur als de natuur van dit land.

Photos

BESCHRIJVING

Druipsteen vormen

De meeste middeleeuwse burchten zijn gelegen in authentieke stadjes of ergens midden in de ongerepte natuur. Een derde van het land is bedekt met sprookjesachtige bossen, afgewisseld met slingerende rivieren, berggebieden en grillige rotspartijen. Zoals de brucht Karlštejn, idyllisch gelegen op de top van een heuvel. In het openluchtmuseum van Řepora kun je van dichtbij ervaren hoe het Oost-Europese leven in de 14e eeuw eruit zag.  Ook ondergronds is er van alles te zien. In de grotten van Koněprusy vind je unieke druipsteen vormen en prehistorische voorwerpen. Naast de culturele uitstapjes zullen we er ook regelmatig op uittrekken voor wandelingen in de natuur. Op onze tochten genieten we van adembenemende uitzichten.

Steengroeve

Onze uitvalsbasis is een riante woonboerderij in een landelijke omgeving. Toch ligt het maar een half uur van de bruisende hoofdstad. Praag wordt door velen omschreven als één van de mooiste steden van Europa. En terecht. Het historische centrum bevat vele statige bouwwerken, eeuwenoude architectuur en schilderachtige straatjes. Na ons bezoek trekken wij ons terug in onze vakantiewoning, een heerlijke plek om tot rust te komen. In de buurt van onze boerderij ligt een oude steengroeve waar een meer in is ontstaan. Het glasheldere water steekt prachtig af tegen de steile rotswanden. Een mooie afwisseling in het landelijke landschap.

Let op: data is gewijzigd!

REISDETAILS

Trein – fietsen –accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • retour treinticket vanaf verzamelpunt naar Praag
  • fietshuur op locatie
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer naar/van verzamelpunt
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.