Frankrijk

Dordogne

Natuur & Cultuur

De Franse streek Dordogne is niet voor niets een favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders. De glooiende heuvels, oude grotten, maar ook schilderachtige dorpjes en levendige markten geven je het ultieme vakantiegevoel. Ons vakantiehuis staat in de schilderachtige Dordogne. In de eenvoudige dorpen met natuurstenen huizen, ervaar je de gemoedelijke Franse cultuur. Geef je zintuigen de kost tijdens een bezoek aan de regionale markt. Zet je tanden in heerlijke olijven, ruik de geur van handgemaakte zeep en hoor het geroezemoes van het zangerig Frans. 

Photos

BESCHRIJVING

Prehistorie

De Dordogne is een prachtig stukje groen Frankrijk. We verkennen de glooiende heuvels door middel van de wandelpaden in de buurt of we huren een fiets om eropuit te gaan. De vele imposante kastelen in de omgeving lokken ons tot het maken van culturele uitstapjes. Bijzonder is Château de Beynac. Het goed bewaarde middeleeuwse kasteel is van niemand minder dan Richard Leeuwenhart. Deze beroemde Engelse koning kreeg in zijn tijd ook hier voet aan de grond. Meer sporen van lang geleden vinden we in de grotten van Cougnac. Diep weggestopt onder het aardoppervlak pronken de prachtigste muurschilderingen uit de prehistorie op kalkstenen wanden.

Streekproducten

We verblijven op een klein vakantiepark middenin de natuur. De huizen zijn ruim, licht en door het gebruik van veel hout, erg sfeervol. Bij het huis loopt een kronkelend riviertje. Loop je het bruggetje over, dan kom je op een mooie zonneweide met bomen en een zoutwaterzwembad. Op loopafstand ligt het middeleeuwse dorpje Varaignes met een bakker, buurtwinkel en een restaurant. In de omgeving ligt de bijzondere bedevaartplaats Rocamadour; deze is op een rotspunt gebouwd en is één van de belangrijkste pelgrimsoorden van Frankrijk. Ook het bruisende plaatsje Sarlat is een bezoekje waard. Hier treffen we gezellige pleintjes omringd door oude gebouwen, een keur aan cafés en restaurants en een boerenmarkt met heerlijke, verse streekproducten.

REISDETAILS

vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.