Nederland

Drenthe Diever

Natuur & Actief

Hmm… ruik je dat? Die frisse Drentse boslucht? Ga mee op ontdekkingstocht door de natuur! Als liefhebber van het buitenleven kun jij tijdens deze reis je hart ophalen. Met op de achtergrond het gezellige geblaat van Drentse schaapkuddes verkennen wij de omgeving van Diever. Hier vind je talloze fietsknooppuntroutes door de bossen van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste bosgebieden van Nederland. Plekken om ’s avonds in alle stilte wild te spotten, zoals reeën en herten. En de niet te missen hunebedhighway die je al wandelend langs deze beroemde Drentse stenen leidt.

Photos

BESCHRIJVING

Vijfsterren

Het noemt zichzelf de provincie waar je kunt fietsen met vijfsterren. Wandelliefhebbers komen eveneens niets tekort. Drenthe is dé omgeving bij uitstek voor een typische Amarant reis. We gaan lekker actief de natuur in en verkennen de omgeving vanuit onze uitvalbasis in Diever. In het Drents-Friese Wold vinden we niet alleen maar bomen, maar zorgen zandverstuivingen, moerassen, akkers en vennetjes voor een mooie afwisseling. Hebben we de bomen vanaf onder genoeg gezien, dan kiezen we voor een ander perspectief: het Boomkroonpad waar we door de toppen van de bomen wandelen. Of gaan we met de kano over de kabbelende beekjes. Kortom: mogelijkheden genoeg!

Brinkdorp

We verblijven in een gezellige ruime groepsaccommodatie. Hier kunnen we samen aan een lange tafel eten, bij mooi weer in de tuin genieten van een bakje koffie en ons binnen no-time verplaatsen naar een plek midden in de natuur. Diever is een gezellig klein brinkdorpje met een supermarkt, bakker en het interessante OER-museum. Ook Wapse en Wittelte in de omgeving zijn van die typische Drentse dorpjes die leuk zijn om doorheen te fietsen of te lopen. Ga mee en dompel je onder in de Drentse natuur!

REISDETAILS

Fietsen – wandelen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar en van accommodatie
  • fietshuur
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-