Duitsland

Duitsland De Harz 1

Natuur & Actief

Rivieren banen zich een weg langs beboste hellingen. Dit gebied, gelegen bij het gebergte de Harz, is een eldorado voor natuurliefhebbers. Laat je tijdens deze reis terugvoeren in de tijd van mijnen en kastelen tot aan de oertijd, en kom tegelijk tot rust in het hier en nu.  Omgeven door de ongerepte natuur, met diepe valleien en spectaculaire rotswanden, is dit oord met recht een geliefde plek voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers. Welkom in De Harz!

Photos

BESCHRIJVING

Stoomtreintjes

Een uitgebreid netwerk aan wandelpaden start vanaf de voordeur van het vakantiehuis.  Ook in cultureel en historisch opzicht is hier van alles te ontdekken. Vele jaren geleden ontdekten de bewoners van de Harz dat er in de bergen erts, koper en zilver zat. Door de mijnbouw bloeiden de steden op, er ontstonden prachtige kastelen en burchten. Over de smalspoorwegen rijden nog antieke stoomtreintjes. Goslar is misschien wel de meest bijzondere stad van de Harz en zeker een bezoek waard. Vooral het figuren- en klokkenspel een trekpleister. Viermaal daags vertellen de kleurrijke figuren, op de melodie van een mijnopzichterslied, de geschiedenis van de mijnbouw en de stad. Een uitje naar de top van de Brocken mag ook niet ontbreken. Vanaf hier is de hele Harz te overzien. Tenminste als het helder weer is, want een groot deel van het jaar is de top in mist gehuld.

Vintage

Gelegen in de prachtige natuur, staat ons karakteristieke vakantiehuis. Deze villa uit 1897 heeft een interessante geschiedenis. Ooit diende het als hotel, restaurant, biercafé en bejaardenhuis. Recente verbouwingen hebben de villa van alle moderne gemakken voorzien, maar met behoud van authentieke details zoals boekenkasten en vintage tegeltjes. De woning is omgeven door het groen en heeft een grote tuin waar je heerlijk kunt genieten in de zon. Op de achtergrond hoor je het geluid van het kabbelende riviertje de Oker.

REISDETAILS

minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes
  • overnachting in 2- en 3-persoonskamers
  • CO2-copmensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.