Duitsland

Duitsland Harz Variant

Natuur & Actief

In het hart van Duitsland ligt het gebergte de Harz, een geliefd gebergte voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een uitgebreid netwerk aan wandelpaden start bij de voordeur van ons vakantiehuis. Oude spoorbanen verbinden diverse steden met elkaar. Laat je terugvoeren in de geschiedenis als je de vele kastelen en burchten bezoekt.

Photos

BESCHRIJVING

Werelderfgoed

Vele jaren geleden ontdekten de bewoners van de Harz dat er in de bergen erts, koper en zilver zat. Door de mijnbouw bloeiden de steden op, er ontstonden prachtige kastelen en burchten. Over de smalspoorwegen rijden nog antieke stoomtreintjes. Goslar is misschien wel de meest bijzondere stad van de Harz en zeker een bezoek waard. Vooral het figuren- en klokkenspel een trekpleister. Viermaal daags vertellen de kleurrijke figuren, op de melodie van een mijnopzichterslied, de geschiedenis van de mijnbouw en de stad. Een uitje naar de top van de Brocken mag ook niet ontbreken. De wandeling naar boven is prima te doen. Vanaf de Brocken is de hele Harz te overzien. Tenminste als het helder weer is, want een groot deel van het jaar is de top in mist gehuld.

Villa met karakter

Met zijn ruige natuur en eeuwenoude stadjes is de Harz de ideale plek om te genieten van een wandelvakantie. Ons vakantiehuis heeft een bijzondere geschiedenis. De karakteristieke villa uit 1897 is een hotel, restaurant, biercafé en bejaardenhuis geweest. De woning is omgeven door een grote tuin die grenst aan het kabbelende riviertje de Oker. Laat je terugvoeren in de tijd en kom tegelijk tot rust in het hier en nu. De Harz heet je van harte welkom!

REISDETAILS

minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2- en 3-persoonskamers
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie per minibusje
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Reisleiders Ageeth en Anne stellen zich voor:

Hoi allemaal, ik ben Ageeth en ik woon in wereldstad Rotterdam! Toch trek ik er graag op uit om de rest van de wereld te ontdekken. Ik houd van God, van mensen en van reizen, dus het leiden van een Amarantreis past helemaal bij mij.  Ik ben al op heel wat mooie plekken geweest, maar Kenya, Cappadocië (Turkije) en Ierland hebben het meeste indruk op me gemaakt. Ik vind het leuk om elk jaar een ander gebied te verkennen en dit jaar gaan we naar de Harz! Een prachtig natuurgebied midden in Duitsland waar we heerlijk kunnen wandelen. We kunnen ons ook laten mee voeren terug in de tijd, in oude stadjes en kastelen. Ga je mee?

Hoi!

Mijn naam is Anne van der Valk. Al heel lang reis ik met Amarant. Altijd als deelnemer. Een van de mooiste reizen was naar Wallis in Zwitserland. Elke dag hebben we gewandeld door de bergen. In groepjes. Sommigen gingen heel ver en anderen deden het rustiger aan. Voor mij werden de afstanden steeds langer en de spierpijn steeds minder. Wandelen brengt mij in de natuur. Overal is het mooi. In de natuur zie ik de hand van God. Hij is de schepper van alles. Elke bloem, elke boom, elk dier en alle mensen zijn door Hem gemaakt.

Al sinds mijn studententijd woon ik in de prachtige, oude stad Groningen. De stad staat bekend om z’n hofjes en bruisende uitgaansleven. Nu ga ik als reisleider aan de slag voor Amarant. Door de vele, goede ervaringen weet ik hoe de reizen in elkaar zitten. Ik heb veel zin om nu zelf aan de slag te gaan als reisleider.