Duitsland

Duitsland Sauerland Variant

Natuur & Actief

De geur van het bos, romantische vakwerkhuisjes, waterbronnen en Middeleeuwse stadjes. Tijdens deze groepsreis ontdek je het allemaal. Want hoewel het Sauerland niet eens zo ver van Nederland ligt, is het wel op en top buitenland! Ons huis is omgeven door een grote tuin waar je aan een kabbelend beekje tot rust kan komen. Plaatsjes als Silbach en Brilon wisselen we af met een bezoekje aan druipsteengrotten en wandelingen door de groene heuvels.

Photos

BESCHRIJVING

Duitse vriendelijkheid

Slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt Silbach, een klein dorpje vlakbij de bekende wintersportplaats Winterberg. In de zomer verandert deze plek in een zeer geliefde omgeving voor natuur- en cultuurliefhebbers. De gezellige terrasjes en het glooiende landschap doen je hier al snel op je gemak voelen. Er is van alles te zien en te doen. Zo kunnen we een bezoek brengen aan Brilon, een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, imposante kerken en een oude stadsmuur. Alsof er bovengronds nog niet genoeg te zien is, kunnen we ook een kijkje nemen in de zoutmijnen of druipsteengrotten.

Vergezichten

Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. Het huis is omringd door een grote tuin met meerdere terrassen en een romantisch ogend beekje, zodat je ook vlakbij het huis al heerlijk tot rust kunt komen. Natuurlijk zullen we veel de natuur in gaan. Sauerland is met haar uitgebreide netwerk van wandelwegen een paradijs voor wandelaars. We kunnen een tocht maken langs de bronnen van Alme en het karakteristieke slot, of een gedeelte lopen van de bekende wandelroute Rothaarsteig. Dat deze route ook wel de ‘route van de zintuigen’ genoemd wordt, zul je meteen begrijpen als je de zuivere boslucht inademt, de vogels hoort en je ogen de kost geeft bij de prachtige vergezichten. Vanaf de panorama-brug in Winterberg hebben we een weids uitzicht over het hele dorp en haar omgeving.

Romantisch beekje

Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. Het huis is omringd door een grote tuin met meerdere terrassen en een romantisch ogend beekje, zodat je ook vlakbij het huis al heerlijk tot rust kunt komen. De maaltijden worden gezamenlijk bereid. Je kunt meerijden met het minibusje of met korting op eigen gelegenheid naar de bestemming afreizen.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes/auto’s*
  • overnachting in 1-, 2- en 3-pers. kamers**
  • Sauerlandcard en Winterbergcard-plus
  • reisleiding
  • CO2 compensatie minibusjes

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €194,-
** Toeslag eenpersoonskamer €129,-

TRANSPORT EN VERBLIJF

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de accommodatie. Het vervoer met minibusjes is inbegrepen in de prijs. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om met eigen vervoer naar de bestemming af te reizen. Je ontvangt dan een korting op je reissom. Zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je je groene kaart meeneemt. In Duitsland is het meenemen van een veiligheidsvest ook verplicht.

Ben je van plan om met het openbaar vervoer naar de bestemming te reizen, informeer dan van te voren hoe het openbaar vervoer ter plaatse is en of je met iemand kunt meerijden voor de excursies.

Verblijf

We overnachten in een gezellige vakantiewoning die van alle gemakken voorzien is in het sfeervolle plaatsje Silbach. Silbach ligt vlakbij Winterberg op 565 meter hoogte in één van de vele dalen die het Sauerland rijk is. Het is een idyllisch vakantieoord en een zeer geschikte uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Langs het dorp lopen verschillende mountainbike- en wandelroutes door de mooie omgeving. Ook een bezoek aan het mooie bergmeer net buiten Silbach is de moeite waard.

Het vakantiehuis bestaat uit meerdere appartementen en is gelegen op een ruim perceel van 1.200 m² en omringd door een grote tuin met meerdere terrassen. Achter het huis kabbelt een romantisch beekje, de BBQ’s staan al voor ons klaar. Er is draadloos internet aanwezig en de woonkamer en keuken zijn van alle gemakken voorzien.

Omgeving

Op nauwelijks 260 kilometer vanaf Utrecht vinden we één van de mooiste regio’s van Duitsland; Sauerland. Een heerlijke vakantieregio voor als je niet te ver van huis wilt. Een gebied dat vooral bekend is door Winterberg, waar veel Nederlanders voor een korte skivakantie naar toe gaan. Het Sauerland ligt immers maar zo’n drie uur rijden vanaf Utrecht en als je in het oosten van Nederland woont ben je er zelfs in de helft van die tijd. Je vindt hier uitgestrekte bossen, schilderachtige meren, zacht glooiende heuvels, zuivere lucht, veel stuwmeren en ontelbare vakwerkhuizen. Het Sauerland is een echt middelgebergte met toppen die klimmen tot boven de 800 meter. De Kahler Asten die in de buurt van Winterberg ligt bereikt een hoogte van 841 meter. Het gebied kent veel bossen, afgewisseld door met graan of gras gegroeide akkers, een snelstromend beekje, een langgerekt dal, dorpjes en af en toe een gezellig stadje. Het is heerlijk om hier te wandelen en een bezoek te brengen aan een van de historische stadjes. Je vindt hier ’s zomers nog geen massatoerisme en drukke wegen kun je makkelijk vermijden.

Type reis

In het Sauerland kun je heerlijk wandelen, bijvoorbeeld in het Rothaargebergte of in één van de andere natuurparken. Er zijn vele bewegwijzerde wandelroutes van elke moeilijkheidsgraad. Ook voor fietsliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden. Maar er zijn ook talloze burchten en musea te bewonderen. Winterberg is een gezellig dorpje met autovrije straten vol winkels en restaurantjes.

Amarant Reizen werkt niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s. Het is dus mogelijk om tijdens de vakantie gezamenlijk te bekijken hoe de dagen ingedeeld worden. De reisleiding heeft informatie en kaartmateriaal over de omgeving ter beschikking, in overleg kan je bepalen wat je graag wilt doen. Zin in wandelen, fietsen, zwemmen of een stadje bekijken? Het kan allemaal tijdens deze Amarant vakantie.

Klimaat

Sauerland heeft een gematigd zeeklimaat wat zich kenmerkt door relatief klein verschil in temperatuur wat betreft zomer en wintermaanden. De zomermaanden lijken erg op die in Nederland met een gemiddelde temperatuur van rond de twintig graden met hier en daar een uitschieter naar boven. Meer informatie over het weer op je vakantiebestemming kun je vinden op www.weeronline.nl.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

De maaltijden kun je gezamenlijk bereiden in de accommodatie. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 10,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

Valuta

In Duitsland kun je gewoon met de Euro betalen. Geld opnemen kan bij de geldautomaten met behulp van je pinpas.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Voor een bezoek aan Duitsland heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten

Voor Duitsland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Het is zinvol om deze zo nodig tijdig aan te vragen. De periode van afhandeling verschilt per gemeente. Een paspoort of identiteitskaart is tien jaar geldig. Voor het aanvragen heb je een recente pasfoto nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.

Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend.

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites:

REISLEIDING

Eén van de reisleiders stelt zich vast aan je voor:

Mijn naam is Janny Jansen en ik woon in Hasselt. Ik houd er van contact te hebben met mensen en vind voldoening in samen-zijn, samen beleven en samen genieten. Daarom ook is reisleiding zo leuk om te doen.
Ik ben moeder, oma en vroeger was ik juf op de basisschool. Over het algemeen ben ik een enthousiast en vrolijk persoon en ik houd van sporten, muziek, handwerken en fotograferen. Ook vind ik het boeiend en mooi om samen dingen te proberen, te zien en te ontdekken, want onze Schepper heeft zoveel moois gemaakt en in de schepping gelegd. Dit moois helpt mij om in moeilijke en verdrietige momenten me niet alleen te voelen en weer rust, vreugde, blijdschap en goede moed te vinden. Aan alle samen-reizen houd je herinneringen over voor het leven.