Duitsland

Duitsland Sauerland Variant

Natuur & Actief

De geur van het bos, romantische vakwerkhuisjes, waterbronnen en Middeleeuwse stadjes. Tijdens deze groepsreis ontdek je het allemaal. Want hoewel het Sauerland niet eens zo ver van Nederland ligt, is het wel op en top buitenland! Ons huis is omgeven door een grote tuin waar je aan een kabbelend beekje tot rust kan komen. Plaatsjes als Silbach en Brilon wisselen we af met een bezoekje aan druipsteengrotten en wandelingen door de groene heuvels.

Photos

BESCHRIJVING

Duitse vriendelijkheid

Slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt Silbach, een klein dorpje vlakbij de bekende wintersportplaats Winterberg. In de zomer verandert deze plek in een zeer geliefde omgeving voor natuur- en cultuurliefhebbers. De gezellige terrasjes en het glooiende landschap doen je hier al snel op je gemak voelen. Er is van alles te zien en te doen. Zo kunnen we een bezoek brengen aan Brilon, een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, imposante kerken en een oude stadsmuur. Alsof er bovengronds nog niet genoeg te zien is, kunnen we ook een kijkje nemen in de zoutmijnen of druipsteengrotten.

Vergezichten

Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. Het huis is omringd door een grote tuin met meerdere terrassen en een romantisch ogend beekje, zodat je ook vlakbij het huis al heerlijk tot rust kunt komen. Natuurlijk zullen we veel de natuur in gaan. Sauerland is met haar uitgebreide netwerk van wandelwegen een paradijs voor wandelaars. We kunnen een tocht maken langs de bronnen van Alme en het karakteristieke slot, of een gedeelte lopen van de bekende wandelroute Rothaarsteig. Dat deze route ook wel de ‘route van de zintuigen’ genoemd wordt, zul je meteen begrijpen als je de zuivere boslucht inademt, de vogels hoort en je ogen de kost geeft bij de prachtige vergezichten. Vanaf de panorama-brug in Winterberg hebben we een weids uitzicht over het hele dorp en haar omgeving.

Romantisch beekje

Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. Het huis is omringd door een grote tuin met meerdere terrassen en een romantisch ogend beekje, zodat je ook vlakbij het huis al heerlijk tot rust kunt komen. De maaltijden worden gezamenlijk bereid. Je kunt meerijden met het minibusje of met korting op eigen gelegenheid naar de bestemming afreizen.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes*
  • overnachting in een accommodatie
  • reisleiding
  • CO2 compensatie minibusjes

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €194,-