Duitsland

Duitsland Sauerland

Natuur & Cultuur

De geur van het bos, romantische vakwerkhuisjes, waterbronnen en Middeleeuwse stadjes. Tijdens deze groepsreis ontdek je het allemaal. Want hoewel het Sauerland niet eens zo ver van Nederland ligt, is het wel op en top buitenland! Ons huis is omgeven door een grote tuin waar je aan een kabbelend beekje tot rust kan komen. Plaatsjes als Silbach en Brilon wisselen we af met een bezoekje aan druipsteengrotten en wandelingen door de groene heuvels.

Photos

BESCHRIJVING

Duitse vriendelijkheid

Slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt Silbach, een klein dorpje vlakbij de bekende wintersportplaats Winterberg. In de zomer verandert deze plek in een zeer geliefde plek voor natuur- en cultuurliefhebbers. De Duitse vriendelijkheid, de gezellige terrasjes en het glooiende landschap doen je al snel op je gemak voelen in deze omgeving. Er is van alles te zien en te doen. Zo kunnen we een bezoek brengen aan Brilon, een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, imposante kerken en een oude stadsmuur. In de binnenstad vinden we één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Alsof er bovengronds nog niet genoeg te zien is, kunnen we ook een kijkje nemen in de zoutmijnen of druipsteengrotten.

Vergezichten

Natuurlijk zullen we veel de natuur in gaan. Te voet, want Sauerland is met haar uitgebreide netwerk van wandelwegen een paradijs voor wandelaars. We kunnen bijvoorbeeld een tocht maken langs de bronnen van Alme en het karakteristieke slot, of een gedeelte lopen van de bekende Rothaarsteig; een route van 154 kilometer over heuvels en door dalen. Dat deze route ook wel de ‘route van de zintuigen’ genoemd wordt, zul je meteen begrijpen als je de zuivere boslucht inademt, de vogels hoort en je ogen de kost geeft bij de prachtige vergezichten. Vanaf de panorama-brug in Winterberg hebben we een weids uitzicht over het hele dorp en haar omgeving.

Romantisch beekje

Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. Het huis is omringd door een grote tuin met meerdere terrassen en een romantisch ogend beekje, zodat je ook vlakbij het huis al heerlijk tot rust kunt komen. De maaltijden worden gezamenlijk bereid. Je kunt meerijden met het minibusje of met korting op eigen gelegenheid naar de bestemming afreizen.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-, 2- en 3-pers. kamers*
  • Sauerlandcard en Winterbergcard-plus
  • vervoer met minibusjes**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €99,- p.p. (VOL! Deze zijn niet meer te boeken). Toeslag 2-pers. kamer €39,- p.p.
**Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van € 109 ,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Mijn naam is Jacob Wubs en ik woon aan de rand van de Veluwe. Sinds 2016 ben ik met pensioen en heb daardoor veel tijd voor mijn familie.

Als het om vakantie gaat, is Nederland mijn favoriete bestemming. Maar Sauerland is daarop een uitzondering. Een prachtig gebied met veel mogelijkheden. Ik houd van organiseren en doe m’n best de reis voor de deelnemers te laten slagen. Ik ben een natuurmens en wandel graag. Met grote verwondering geniet ik dagelijks van de rijkdom in de schepping. Van kleine bloemen tot een heldere sterrenhemel. Van fluitende vogels tot bruisende zeeën.

Het bijzondere van een Amarantreis vind ik dat je nieuwe vriendschappen opdoet, nieuwe ontmoetingen hebt en dat er vaak voldoende tijd is om van alles met elkaar te delen en van elkaar te leren.

Mijn lijfspreuk is: “Ik heb geen tijd om te haasten.”

Jacob Wubs