Duitsland

Duitsland Thüringerwald Single

Natuur & Actief

Op zo’n 550 kilometer vanaf Utrecht vinden we één van de groenste regio’s van Duitsland; het Thüringer Woud. Hier vind je uitgestrekte bossen en bergweiden, snelstromende beekjes en prachtige vergezichten. Een ideale omgeving voor natuurliefhebbers. Arenden, korhoenders, lynxen en tal van andere dieren die in Europa nog maar nauwelijks voorkomen, vinden hier nog een plek om te leven.

Photos

BESCHRIJVING

De Grote Beerberg en Schneekopf

In het Thüringer Woud kun je heerlijk wandelen, bijvoorbeeld langs de bekende Rennsteig. Er zijn vele bewegwijzerde wandelroutes van elke moeilijkheidsgraad. Ook voor fietsliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden. Fietsen over de kam van het gebergte, is een bijzondere belevenis. Met 982 meter hoogte is de Grote Beerberg de hoogste berg van het gebied. Maar ook de iets lagere zusjes en broertjes als de Schneekopf, Teufelskreis, Sachsenstein en Bärenbachskopf bieden tal van wandelmogelijkheden en adembenemende vergezichten. Op de Schneekopf kunnen we de uitkijktoren tot boven 1.000 meter beklimmen. Aan het eind van een mooie wandeldag mijmeren we rond het kampvuurtje bij het ondergaan van de zon. Natuurlijk kunnen we ook een dag wat anders doen, zoals zwemmen in het tropische zwembad van Oberdorf of je krachten bundelen in een klimparcours in de bomen.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes/auto’s*
  • overnachtingen in groepsaccommodatie
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €199,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleider Paulien stelt zich aan je voor:

Goedendag, mijn naam is Paulien. In het dagelijks leven werk ik 28 uur per week als teamleider bij een GGD.
In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten; wandelen, fietsen, zwemmen, etc. Ook reis ik graag. Op vakantie lekker over wandelpaden lopen en genieten van de natuur en andere uitzichten dan we thuis gewend zijn!
Zo’n 10 jaar geleden heb ik 3x een reis voor Amarant geleid en via via hoorde ik dat er o.a. voor deze reis naar Duitsland nog een reisleider werd gezocht. Het lijkt me een hele leuke reis en een mooie bestemming! Ik heb me aangemeld en kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en er met elkaar een mooie reis van te maken!
Ga je ook mee??