Duitsland

Duitsland Thüringerwald

Natuur & Actief

Op zo’n 550 kilometer vanaf Utrecht vinden we één van de groenste regio’s van Duitsland; het Thüringer Woud. Hier vind je uitgestrekte bossen en bergweiden, snelstromende beekjes en prachtige vergezichten. Een ideale omgeving voor natuurliefhebbers. Arenden, korhoenders, lynxen en tal van andere dieren die in Europa nog maar nauwelijks voorkomen, vinden hier nog een plek om te leven.

Photos

BESCHRIJVING

De Grote Beerberg en Schneekopf

In het Thüringer Woud kun je heerlijk wandelen, bijvoorbeeld langs de bekende Rennsteig. Er zijn vele bewegwijzerde wandelroutes van elke moeilijkheidsgraad. Ook voor fietsliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden. Fietsen over de kam van het gebergte, is een bijzondere belevenis. Met 982 meter hoogte is de Grote Beerberg de hoogste berg van het gebied. Maar ook de iets lagere zusjes en broertjes als de Schneekopf, Teufelskreis, Sachsenstein en Bärenbachskopf bieden tal van wandelmogelijkheden en adembenemende vergezichten. Op de Schneekopf kunnen we de uitkijktoren tot boven 1.000 meter beklimmen. Aan het eind van een mooie wandeldag mijmeren we rond het kampvuurtje bij het ondergaan van de zon. Natuurlijk kunnen we ook een dag wat anders doen, zoals zwemmen in het tropische zwembad van Oberdorf of je krachten bundelen in een klimparcours in de bomen.

De Wilde Gera

Onze vakantiewoning bevindt zich aan de rand van Gehlberg, op loopafstand van het station en het dorpscentrum. Het kleine riviertje de Wilde Gera slingert langs de gebouwen door. In de tuin kunnen we heerlijk barbecueën. Rond de accommodatie kun je de herten, reeën en tal van andere dieren uit de beek zien drinken. Ons vakantiehuis beschikt over een grote woonkamer met zithoek en moderne keuken en twee badkamers met douche en toilet (één met ligbad).

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes*
  • overnachtingen in groepsaccommodatie
  • CO2-compensatie minibusjes
  • professionele reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €199,-