Nederland

Elfstedenpad

Natuur & Actief

It giet oan! Je kunt de Friese elf steden langs per schaats of: lopend! Dit is namelijk de mooiste manier om de elf steden aan te doen. Want neemt de schaats de korte route, voor het langere Elfstedenwandelpad zijn de allermooiste paden uitgezocht. We lopen over jaagpaden, kerkpaden, grasdijken en handelswegen. Daarmee doorkruisen we de rustige natuur van het Friese land. Het hele pad beslaat 283 kilometer, waarvan wij er tijdens deze reis de eerste honderd afleggen. Ljouwert, Snits, Drylts, Sleat en Starum zijn voor jou straks geen onbekende namen meer!

Photos

BESCHRIJVING

Klokkentoren

Schaatsliefhebbers wachten het elk jaar weer in spanning af: gaat de tocht der tochten door of niet? Voor deze wandeltocht zijn we niet van het weer afhankelijk. Je ontdekt tijdens deze reis dat Friesland niet alleen maar uit meren en platte landschappen bestaat, maar zelfs glooiende gebieden kent. Lopend langs de terpendorpen komen we door weidegebieden en houtwallen. Af en toe is het landschap versierd door een ouderwetse molen, gezellig vissershaventje of het geluid van een klokkentoren. Na onze zesdaagse wandeltocht hebben we vijf van de elf steden aangedaan en eindigen we bij het wel bekende ‘vrouwtje van Stavoren’.

Stavoren

Deze reis bestaat uit zes dagen waarvan we er vijf lopen. Op zondag houden we rust. Op een dag lopen we gemiddeld zo’n twintig kilometer. Het is dus wel van belang dat je gewend bent om dergelijke afstanden te lopen. We beginnen op het station van Leeuwarden om vervolgens via Mantgum, Sneek, Balk en Skouleane in Stavoren te eindigen. Omdat zowel de startplaats als het eindpunt zich op een station bevindt, kun je gemakkelijk met openbaar vervoer komen en weer huiswaarts keren.  Onderweg overnachten we in twee gezellige accommodaties. De eerste twee nachten in de één, daarna verplaatsen we ons -met onze bagage op de rug- langs de route om in een andere accommodatie te verblijven.

REISDETAILS

Wandelen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in twee verschillende accommodaties
  • bij één van de twee accommodaties zijn bed- en badlinnen inbegrepen
  • vervoer tijdens de reis

Niet inbegrepen

  • vervoer begin- en eindpunt
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-