Groot-Brittannië

Engelse Zuidkust 1

Natuur & Cultuur

Witte krijtrotsen komen in zicht als je de Engelse zuidkust nadert. Hier in East Sussex, omgeven door groene heuvels en een uitgestrekte zee, slaan we onze tenten op. We laten ons onderdompelen in het typisch Britse landleven. Het nationale park South Downs ligt om de hoek en de omgeving is bezaaid met kastelen en ruïnes. Je kunt de geschiedenis hier bijna proeven! Een ideale plek om de benen te strekken en met elkaar te genieten van dit prachtige land.

Photos

BESCHRIJVING

Zeven hoogtepunten

Wandelend langs de kustlijn verwaaien je gedachten in de wind, om plaats te maken voor alle indrukken om je heen. Spierwitte kalsteenrotsen storten zich in zee, aanspoelende golven klotsen zich er ritmisch tegenaan en een meeuw maakt een snoekduik op zoek naar eten. Een hoogtepunt, of eigenlijk zeven hoogtepunten, zijn de Seven Sisters Cliffs. De klimmetjes zijn pittig, maar de vergezichten des te mooier. Verder westwaarts ligt het uitgestrekte nationale park South Downs. In de golvende heuvels grazen schapen tussen het groen. Hier en daar staan cottages; stenen huisjes in typisch Engelse stijl, vaak omgeven door een mooie tuin. We kunnen de omgeving al wandelend verkennen, of een tandje sneller gaan en fietsen huren.

Gezellige pubs

In de dunbevolkte streek van Zuid-Engeland vinden we veel kastelen, historische huizen en mooie stadjes. Zo kunnen we een uitstapje maken naar het prachtige plaatsje Lewes, dat bekend staat om de ruïne van een Normandisch kasteel. Of we verruilen het rustieke platteland een dagje voor het bruisende stadsleven van Londen. Wie goed oplet, kan midden op straat ineens tegen een origineel werk van Banksy aanlopen, een van de beroemdste straatkunstenaars ter wereld. Of we zoeken de stilte op tussen de koele muren van Westminster Abbey, en strijken daarna neer bij een van de vele gezellige pubs.

Rijke historie

We overnachten in tenten op een camping nabij de kust van Zuid-Engeland. Een ideale omgeving om tot rust te komen, de benen te strekken en met elkaar te genieten van de rijke historie die Groot-Brittannië te bieden heeft. Op de camping staat ook een blokhut tot onze beschikking, waar we kunnen eten en relaxen. Deze reis is een goede mix tussen lekker ontspannen en actief eropuit trekken.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tentcabines*
  • bootovertocht Calais – Dover v.v.
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes en bootovertocht
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Toeslag 1-pers. tentcabine €89,- p.p.