Groot-Brittannië

Engelse Zuidkust 2

Natuur & Cultuur

Witte krijtrotsen komen in zicht als je de Engelse zuidkust nadert. Hier in East Sussex, omgeven door groene heuvels en een uitgestrekte zee, slaan we onze tenten op. We laten ons onderdompelen in het typisch Britse landleven. Het nationale park South Downs ligt om de hoek en de omgeving is bezaaid met kastelen en ruïnes. Je kunt de geschiedenis hier bijna proeven! Een ideale plek om de benen te strekken en met elkaar te genieten van dit prachtige land.

Photos

BESCHRIJVING

Zeven hoogtepunten

Wandelend langs de kustlijn verwaaien je gedachten in de wind, om plaats te maken voor alle indrukken om je heen. Spierwitte kalsteenrotsen storten zich in zee, aanspoelende golven klotsen zich er ritmisch tegenaan en een meeuw maakt een snoekduik op zoek naar eten. Een hoogtepunt, of eigenlijk zeven hoogtepunten, zijn de Seven Sisters Cliffs. De klimmetjes zijn pittig, maar de vergezichten des te mooier. Verder westwaarts ligt het uitgestrekte nationale park South Downs. In de golvende heuvels grazen schapen tussen het groen. Hier en daar staan cottages; stenen huisjes in typisch Engelse stijl, vaak omgeven door een mooie tuin. We kunnen de omgeving al wandelend verkennen, of een tandje sneller gaan en fietsen huren.

Gezellige pubs

In de dunbevolkte streek van Zuid-Engeland vinden we veel kastelen, historische huizen en mooie stadjes. Zo kunnen we een uitstapje maken naar het prachtige plaatsje Lewes, dat bekend staat om de ruïne van een Normandisch kasteel. Of we verruilen het rustieke platteland een dagje voor het bruisende stadsleven van Londen. Wie goed oplet, kan midden op straat ineens tegen een origineel werk van Banksy aanlopen, een van de beroemdste straatkunstenaars ter wereld. Of we zoeken de stilte op tussen de koele muren van Westminster Abbey, en strijken daarna neer bij een van de vele gezellige pubs.

Rijke historie

We overnachten in tenten op een camping nabij de kust van Zuid-Engeland. Een ideale omgeving om tot rust te komen, de benen te strekken en met elkaar te genieten van de rijke historie die Groot-Brittannië te bieden heeft. Op de camping staat ook een blokhut tot onze beschikking, waar we kunnen eten en relaxen. Deze reis is een goede mix tussen lekker ontspannen en actief eropuit trekken.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • bootovertocht Calais – Dover v.v.
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes en bootovertocht
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Toeslag 1-pers. tent €89,- p.p.

TRANSPORT EN VERBLIJF

Vervoer

Het verzamelpunt is in het midden van het land. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en -plaats aangeven. Vanaf daar rijden we met minibusjes naar Calais in Noord-Frankrijk, waar we een overtocht per boot maken. Het vervoer met minibusjes en de bootovertocht zijn inbegrepen in de prijs. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Verblijf

We kamperen in vierpersoonstenten (met tweepersoonstentcabines) op een camping in East-Sussex, aan de Engelse zuidkust.

Omgeving

East-Sussex heeft veel te bieden: een fantastische kustlijn, een uitgestrekt natuurpark, veel kastelen en historische huizen. Op nog geen twee uur rijden ligt Londen, waar we ons ook een dag kunnen vermaken. De omgeving rondom de camping is heuvelachtig en typisch Brits.

Type reis

Dit is een ontspannen natuur- en cultuurvakantie. Hier komen we tot rust als we lange strandwandelingen maken en met elkaar de omgeving verkennen. Een plek waar vriendschappen ontstaan en we genieten van het ‘back to the basics’-gevoel. Natuurlijk mag een dagje in de bruisende metropool Londen ook niet ontbreken.

Klimaat

Geloof het of niet, maar de streek waar wij verblijven is niet zo nat als je denkt. Het is hier gemiddeld een stuk droger dan in Nederland en de kans op een zonnige vakantie is – naar Britse maatstaven – behoorlijk groot. De zomer kent hier een gemiddelde temperatuur van 22 ˚C.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Alles is aanwezig om gezellig met elkaar een maaltijd te bereiden. De maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 10,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

Valuta

De officiële munteenheid in Engeland is de Britse pond. Kijk voor de actuele koers op www.wisselkoersen.nl. Geld opnemen kan bij de geldautomaten met behulp van je pinpas.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij onze organisatie terecht. Als je vaker op reis gaat kun je bij ons ook een doorlopende reisverzekering afsluiten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is vijf dagen na boeking niet meer mogelijk.

Voor een bezoek aan Engeland heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten

Voor Groot-Brittannië heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Het is zinvol om deze zo nodig tijdig aan te vragen. De periode van afhandeling verschilt per gemeente. Een paspoort is tien jaar geldig. Voor het aanvragen heb je twee recente pasfoto’s nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites:

REISLEIDING

Reisleiders Sifra & Matthijs stellen zich aan je voor:

Ik ben Sifra, 25 jaar oud, linguïst en docent Engels. Ik hou van God, van nieuwe culturen en talen ontdekken, mensen ontmoeten en actief bezig zijn. Deze zomer hoop ik samen met Matthijs de Engelandreis te leiden, iets waar ik naar uitkijk! Engeland heeft veel te bieden, met zijn wonderschone natuur, humoristische mensen en prachtige historische gebouwen. Samen als groep dit ontdekken en ondertussen veel lol hebben is het plan!

Mijn naam is Matthijs, 25 jaar en kom uit Waddinxveen. Van de zomer ben ik afgestudeerd en daarna heb ik 2.5 maand gereisd reizen door Azië. Nieuwe plekken en culturen bezoeken is dan ook een grote hobby van me. Ik ben werkzaam bij 2 bedrijven. Bij de ene ontwikkel en maak ik lesmateriaal voor autotechniekscholen en bij de ander ontwikkel ik een nieuw soort elektrische stadsbus. In het verleden ben ik mee geweest met Crossroads en dat heb ik als positief ervaren. We gaan er samen een mooie reis van maken.