Groot-Brittannië

Engelse Zuidkust 3

Natuur & Cultuur

Stap je op de ferry richting de Engelse Zuidkust, dan hoor je het al: dat lekkere bekakte Engels. Door dat accentje krijg je al helemaal zin in de komende kampeervakantie. Breng tijdens deze reis een bezoek aan het bruisende Londen of kijk rond in kustplaatsjes als Brighton en Hastings. De typische fish and chips, gewikkeld in krantenpapier is niet te versmaden. Buikje rond? Dan neem je een duik in de koele zee.

Photos

BESCHRIJVING

Zeven hoogtepunten

In de dunbevolkte streek van Zuid-Engeland vinden we veel kastelen, historische huizen en talloze gezellige kustplaatsen. Trek je de natuur in, dan is een letterlijk hoogtepunt, of eigenlijk zeven hoogtepunten, de Seven Sisters Cliffs. De klimmetjes zijn pittig, maar de vergezichten des te mooier. In het uitgestrekte nationale park South Downs grazen schapen tussen de cottages; stenen huisjes in typisch Engelse stijl. We kunnen de omgeving al wandelend verkennen, of een tandje sneller gaan en op de mountainbike klimmen.

Londen

We overnachten in tenten op een camping nabij de kust van Zuid-Engeland. Een ideale omgeving om de benen te strekken en je groepsgenoten beter te leren kennen. Naast het golvende platteland in de nabije omgeving, is de camping ook een prima uitvalsbasis voor een bezoekje aan Londen. Klim je in de toren van het St. Pauls kathedraal, dan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ontdek hoogtepunten als de Big Ben, Convent Garden en slenter langs de Theems. Voldaan strijken we neer bij een van de vele gezellige pubs. Deze reis is een goede mix tussen lekker ontspannen en actief eropuit trekken.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • bootovertocht Calais – Dover v.v.
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes en bootovertocht
  • eten en drinken, samen koken
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Toeslag 1-pers. tent €89,- p.p.

TRANSPORT EN VERBLIJF

Vervoer

Het verzamelpunt is in het midden van het land. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en -plaats aangeven. Vanaf daar rijden we met minibusjes naar Calais in Noord-Frankrijk, waar we een overtocht per boot maken. Het vervoer met minibusjes en de bootovertocht zijn inbegrepen in de prijs. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Verblijf

We kamperen in vierpersoonstenten (met tweepersoonstentcabines) op een camping in East-Sussex, aan de Engelse zuidkust.

Omgeving

East-Sussex heeft veel te bieden: een fantastische kustlijn, een uitgestrekt natuurpark, veel kastelen en historische huizen. Op nog geen twee uur rijden ligt Londen, waar we ons ook een dag kunnen vermaken. De omgeving rondom de camping is heuvelachtig en typisch Brits.

Type reis

Dit is een ontspannen natuur- en cultuurvakantie. Hier komen we tot rust als we lange strandwandelingen maken en met elkaar de omgeving verkennen. Een plek waar vriendschappen ontstaan en we genieten van het ‘back to the basics’-gevoel. Natuurlijk mag een dagje in de bruisende metropool Londen ook niet ontbreken.

Klimaat

Geloof het of niet, maar de streek waar wij verblijven is niet zo nat als je denkt. Het is hier gemiddeld een stuk droger dan in Nederland en de kans op een zonnige vakantie is – naar Britse maatstaven – behoorlijk groot. De zomer kent hier een gemiddelde temperatuur van 22 ˚C.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Valuta

De officiële munteenheid in Engeland is de Britse pond. Kijk voor de actuele koers op www.wisselkoersen.nl. Geld opnemen kan bij de geldautomaten met behulp van je pinpas.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij onze organisatie terecht. Als je vaker op reis gaat kun je bij ons ook een doorlopende reisverzekering afsluiten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is vijf dagen na boeking niet meer mogelijk.

Voor een bezoek aan Engeland heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten

Voor Groot-Brittannië heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Het is zinvol om deze zo nodig tijdig aan te vragen. De periode van afhandeling verschilt per gemeente. Een paspoort is tien jaar geldig. Voor het aanvragen heb je twee recente pasfoto’s nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites:

REISLEIDING

Eén van de reisleiders, Marie-Liza, stelt zich vast aan je voor:

Ik ben Marie-Liza Baan, 20 jaar oud. Ik woon in Ede, maar ook in Giessenburg, Doordeweeks woon ik in Ede omdat ik Theologie studeer op de CHE. In het weekend ben ik gezellig thuis bij mijn familie. Aan de ene kant ben ik lekker saai. Ik lees graag dikke boeken en maak elke maand een puzzel van 1000 stukjes! Maar aan de andere kant trekt het buitenland. Vorig jaar had ik een tussenjaar, ik heb toen veel gereisd, drie maanden in Italië gewoond, nieuwe mensen ontmoet en culturen ontdekt. Elke keer als ik een weekje of paar dagen weg kan, ben ik weg. Dat vind ik echt geweldig om te doen! De cultuur echt beleven en meemaken, dan ben je echt in een land geweest. Dit met jullie als groep ontdekken en daarnaast veel lol hebben met elkaar! Ik heb er in ieder geval zin in!