Groot-Brittannië

Engelse Zuidkust

Natuur & Cultuur

Witte krijtrotsen komen in zicht als je de Engelse zuidkust nadert. Hier in East Sussex, omgeven door groene heuvels en een uitgestrekte zee, slaan we onze tenten op. We laten ons onderdompelen in het typisch Britse landleven. Het nationale park South Downs ligt om de hoek en de omgeving is bezaaid met kastelen en ruïnes. Je kunt de geschiedenis hier bijna proeven! Een ideale plek om de benen te strekken en met elkaar te genieten van dit prachtige land.

Photos

BESCHRIJVING

Zeven hoogtepunten

Wandelend langs de kustlijn verwaaien je gedachten in de wind, om plaats te maken voor alle indrukken om je heen. Spierwitte kalsteenrotsen storten zich in zee, aanspoelende golven klotsen zich er ritmisch tegenaan en een meeuw maakt een snoekduik op zoek naar eten. Een hoogtepunt, of eigenlijk zeven hoogtepunten, zijn de Seven Sisters Cliffs. De klimmetjes zijn pittig, maar de vergezichten des te mooier. Verder westwaarts ligt het uitgestrekte nationale park South Downs. In de golvende heuvels grazen schapen tussen het groen. Hier en daar staan cottages; stenen huisjes in typisch Engelse stijl, vaak omgeven door een mooie tuin. We kunnen de omgeving al wandelend verkennen, of een tandje sneller gaan en fietsen huren.

Gezellige pubs

In de dunbevolkte streek van Zuid-Engeland vinden we veel kastelen, historische huizen en mooie stadjes. Zo kunnen we een uitstapje maken naar het prachtige plaatsje Lewes, dat bekend staat om de ruïne van een Normandisch kasteel. Of we verruilen het rustieke platteland een dagje voor het bruisende stadsleven van Londen. Wie goed oplet, kan midden op straat ineens tegen een origineel werk van Banksy aanlopen, een van de beroemdste straatkunstenaars ter wereld. Of we zoeken de stilte op tussen de koele muren van Westminster Abbey, en strijken daarna neer bij een van de vele gezellige pubs.

Rijke historie

We overnachten in tenten op een camping nabij de kust van Zuid-Engeland. Een ideale omgeving om tot rust te komen, de benen te strekken en met elkaar te genieten van de rijke historie die Groot-Brittannië te bieden heeft. Op de camping staat ook een blokhut tot onze beschikking, waar we kunnen eten en relaxen. Deze reis is een goede mix tussen lekker ontspannen en actief eropuit trekken.

REISDETAILS

minibusjes – bootovertocht – kamperen

Inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tentcabines*
  • bootovertocht Calais – Dover v.v.
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes en bootovertocht
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. tentcabine €89,- p.p.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Hola reiziger!

Wat is er leuker, een reiziger zijn of toerist? Bij toerist denk ik meer aan consumeren en bij reiziger meer aan ontdekken. Raad één keer waar mijn voorkeur naar uit gaat.

Mijn naam is Marina Kersbergen, 27 jaar, Rotterdammer en ik vind het een eer om voor Amarant reizen te mogen leiden. Met (kampeer) ervaring in verschillende landen in Europa en ook erbuiten heb ik al mooie verhalen om nooit meer te vergeten. Ik geniet enorm van cultuur, natuur en avontuur. Dit wil ik graag delen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Samen geschiedenis schrijven, ga jij mee?

Foto: Tijdens een ‘home-stay’ (verblijf bij locals) kwam de buurvrouw even langs om de witte vreemdelingen welkom te heten. (Land: Nepal, Kerstvakantie 2017/2018)